L’Hospital d’Ontinyent instaura un procediment per millorar la seguretat durant la dispensació de medicaments

L’Hospital d’Ontinyent ha instaurat un procediment per evitar les interrupcions al professional sanitari durant l’administració i preparació de medicaments. Els professionals d’infermeria vesteixen una armilla especial que adverteix a les persones usuàries i acompanyants que estan preparant medicació i no han de ser interromputs.

Les armilles són de tipus reflectant i porten en lloc visible la inscripció ‘No interrompre, estem preparant i administrant medicació. Gràcies ‘. Amb aquesta mesura es vol aconseguir un major grau de seguretat dels professionals durant el temps de preparació i dispensació de medicació per a les persones que estan atenent. La mesura té com a objectiu evitar les interrupcions que pateix la infermeria durant aquest temps evitant així duplicitats i errors deguts a distraccions.

Aquesta iniciativa forma part del pla de comunicació interna que està posant en marxa la Comissió de Qualitat del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

La supervisió d’infermeria explica que “per tal d’evitar qualsevol tipus d’error que podria desencadenar en un esdeveniment advers s’ha adoptat la mesura d’imprimir unes armilles reflectants” i que “el personal sanitari quan vagi a realitzar aquestes tasques, es posarà el armilla per donar informació als pacients i acompanyants i evitar errors per interrupcions continuades “.

Aquest procediment que ha començat a dur-se a terme aquesta mateixa setmana a l’Hospital d’Ontinyent, s’implementarà també en els propers mesos entre els professionals d’infermeria de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: