L´Hospital Clínic de València incorpora la cirurgia robòtica amb l´equip Da Vinci

L’Hospital Clínic de València ha incorporat a la cartera de serveis l’equip de cirurgia robòtica Da Vinci. El robot va arribar al centre l’última setmana d’agost i ara s’inicia un període d’entrenament per als professionals dels serveis de Cirurgia General i Urologia, incorporant posteriorment els serveis de Cirurgia Toràcica i Ginecologia.

El sistema de cirurgia robòtica Da Vinci permet realitzar cirurgies mínimament invasives, fet que contribueix a una millor i més ràpida recuperació del pacient i alhora proporciona més seguretat. Es tracta d’un tipus de cirurgia que es fa servir principalment per a intervencions quirúrgiques de les especialitats de Cirurgia General, Urologia, Ginecologia i Cirurgia Toràcica.

El nou equipament aporta també avantatges al professional sanitari, ja que permet una major precisió i més llibertat dels moviments que en una cirurgia laparoscòpica tradicional.

En permetre una cirurgia mínimament invasiva redueix el temps de recuperació del pacient, proporciona millors resultats funcionals i menor pèrdua sanguínia, cosa que repercuteix en menys dies d’ingrés hospitalari i menys temps d’incorporació a les activitats diàries.

La cirurgia robòtica consisteix a fer un procediment quirúrgic mitjançant braços robotitzats, controlats pels professionals, des d’una consola externa. Gràcies a la visió tridimensional que ofereix ia l’ús d’instrumental articulat que incorpora, redueix les limitacions de la cirurgia laparoscòpica i permet fer intervencions quirúrgiques radicals amb menys risc i millor recuperació. A més, en facilitar la realització d’intervencions complexes, facilita que un nombre més gran de professionals de cirurgia estiguin en disposició d’abordar els casos més difícils.

D’aquesta manera, l’Hospital Clínic Universitari de València se suma a la innovació tecnològica en les disciplines quirúrgiques que situen la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de la cirurgia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: