L’exposició de la UA “Primavera Musical” s’exposa a la Universitat de Lleida

La mostra Primavera Musical, creada per la Universitat d’Alacant a través del Servei de Llengües, s’exposarà a la Universitat de Lleida a partir de demà dimecres 10 de novembre i fins al 3 de desembre. L’acte inaugural, a les 12.30 hores, tindrà lloc a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, i comptarà amb les intervencions de Ferran Isabel, director del Servei de Llengües de la UA, el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida, Joan Busqueta, i el comissari de la mostra, David García Sirvent, tècnic del Servei de Llengües de la UA.

L’exposició “Primavera musical” revisa les dues darreres dècades de la música valenciana i exposa una panoràmica general a través dels seus grups de música, els artistes i les seues cançons. Amb el títol “Primavera Musical. La música valenciana reviscola”, aquesta proposta també fa un recorregut a través de l’art gràfic, la literatura, els festivals, l’àmbit familiar, les publicacions periòdiques i l’enllaç amb els estudiants. El recorregut expositiu consta d’una sèrie de panells temàtics i vitrines on s’exposen llibres, revistes i marxandatge. A més, a la web primaveramusical.ua.es s’afegeix informació gràfica i audiovisual amb llistes de reproducció de YouTube i és el punt bàsic d’informació de totes les activitats complementàries que s’han fet des de la inauguració de la mostra al març de 2021 a la UA i les que es faran a cada itinerància.

L’estiu passat l’exposició va visitar el festival de música Feslloc, a Benlloc (la Plana Alta), i l’Aplec dels Ports, al Forcall; la Seu Universitària de Benissa (Marina Alta), el Campus d’Elx de la Universitat Miguel Hernández, la feria Trovam a Castelló de la Plana i diversos centres de secundària de la Comunitat Valenciana.

La imatge gràfica de l’exposició ha estat dissenyada per Helga Ambak, il·lustradora natural de Muro i qui ha exercit la direcció artística de grups com Smoking Souls o ZOO. També ha col·laborat en els dissenys d’altres grups com ara Inèrcia o Mafalda. Per un d’aquests treballs, Translúcid, de Smoking Souls, va rebre el premi Ovidi 2020 al millor disseny. A més dels projectes vinculats amb la música, Helga Ambak ha il·lustrat llibres per a l’editorial Sembra, jocs de taula, cartells i murals diversos.

Informació i Foto:Univesitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: