La UA participa a la campanya “La innovació que importa” de l’AVI

La Universitat d’Alacant ha participat en l’actual campanya de l’Agència Valenciana d’Innovació, La Innovació que importa, de la mà de la catedràtica de Química Inorgànica, María Ángeles Lillo.

Aquesta campanya té com a objectiu donar a conèixer els projectes resultat de l’R+D+i recolzats per l’AVI i ho fa a través de la difusió de tres casos d’èxit que s’estan desenvolupant actualment amb l’enregistrament de debats. Cada any l’AVI tria agents dels tres vèrtexs implicats en el desenvolupament dels projectes, les empreses, els instituts tecnològics i els centres de recerca, perquè debatin i comenten l’interès la idoneïtat i els beneficis que s’extreuen d’aquesta col·laboració. Aquest any a les xerrades han participat, a més dels membres del projecte, tres professionals externes, tres dones que pertanyen a l’àmbit professional, tecnològic i universitari. Així doncs, María ángeles Lillo ha estat acompanyada per Gràcia Bordeus, directora general de l’empresa SPB, i Marta García, directora de l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE).

Els tres projectes seleccionats aquest any estan relacionats amb la Salut: “Formació a metges amb simulador de cirurgia robòtica”; l’Ecomia circular: “Nous productes a partir de gespa artificial reciclada”; i les Tecnologies habilitadores: “Selecció optimitzada dʻembrions gràcies a intel·ligència i visió artificial”. El primer ha estat desenvolupat per la Fundació de Recerca de l’Hospital General Universitari de València (FIHGUV) i l’Institut Universitari de Recerca de Robòtica i Tecnologies de la Informació i Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València; el segon per les empreses alacantines RealTurf Systems i ACTECO amb l’Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas), i el tercer per l’IVI en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i l’empresa Geotap Group.

Tal com explica María Ángeles Lillo, durant aquests debats motivadors, “hem parlat dels projectes en concret, de quins problemes tenien i com el fet que s’unissin els tres agents ha permès trobar solucions que són aplicables a altres productes similars. En ells es destaca que la cooperació entre els agents fa possible el desenvolupament de projectes de gran abast que d’una altra manera seria difícil abordar tan amb èxit”, comenta la professora qui posa l’accent en l’interès social del mateix en posar de manifest que “ la investigació es pugui aplicar a molts àmbits.

“M’ha semblat interessant la proposta. En molts sectors encara costa molt entendre que cal recórrer a les universitats i instituts tecnològics per col·laborar”, apunta la catedràtica de la UA, que vol ressaltar que “el benefici és mutu ja que l’empresa adquireix experiència i coneixements i també la possibilitat del ús de tecnologia avançada, mentre que la universitat es manté en contacte amb la realitat empresarial del seu entorn”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: