L’ETNO acull el festival de la mentida ‘Miento, luego existo’

L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia de l’àrea de Cultura de la Diputació de València acull el festival de la mentida Miento, luego existo,un “espai de reflexió i diversió que pretén convertir-se en debat i espectacle”, ha explicat el diputat de Cultura, Xavier Rius.

La mentida és pròpia de l’ésser humà. La usem per a llevar-nos la culpa, per a fotre els nostres enemics o per a protegir els nostres éssers estimats. Mentim algunes vegades i hi ha qui ho fa sempre. De vegades ens sentim enganyats, pensem que tot és mentida i ens costa discernir entre la veritat i la falsedat. Vulguem o no, la mentida ens acompanya més del que desitgem…

Des de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, es posa en marxa el projecte Miento, luego existo, com a lloc de trobada, reflexió i diversió entorn de la mentida. El seu objectiu principal és trobar-ne el sentit, explorar els seus efectes i descobrir la influència que té en el vessant cultural, ja que ha sigut prohibida, lloada i creguda; ha escandalitzat, consolat i divertit.

En Miento, luego existo es tracta la mentida en l’escenari de la reflexió, el debat i l’espectacle. En esta edició comptarem amb la presència d’experts i artistes que, a través de conferències, trobades i concursos, ens acostaran a este suggeridor calidoscopi entorn de la mentida.

El programa, coordinat per Vicente Cortés –vividor del conte– oferix les conferències ‘El poder de las mentiras o las mentiras del poder’, a càrrec de l’arquitecte Rafael Rivera i Manuel Ramos, psicòleg (València); la xarrada prosaica ‘Poesia i mentides’ de Luis Felipe Alegre, divulgador de poesia (Zaragoza); i ‘Mentir i guanyar’, el primer concurs mundial de mentides, mentideres i mentiders de l’univers.

Dissabte, 11 de desembre. 17:45. Entrada gratuïta. Accés i recollida d’entrades en: https://letno.dival.es/ca/actividad/concert-o-espectacle/mentisc-tant-existisc.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: