L’Espai LaGranja de l’Institut Valencià de Cultura organitza un taller de música amb plantes

‘Per què canten les plantes?’, de David Orrico, és part de ‘Seminaris_22’, un cicle de tallers formatius impartits a Espai LaGranja de l’Institut Valencià de Cultura per creadors d’arts vives, realitzat en col·laboració amb Graners de Creació.

El col·lectiu Nerval, que lidera David Orrico, ofereix aquest taller escènic i sonor en què qüestiona conceptes habituals de concert, ‘performance’ i obra escènica explorant les possibilitats comunicatives que tenen les plantes.

Amb una tècnica poc comuna, el músic, cantant i performer utilitza les plantes com a instruments. Un procés que duu a terme gràcies a un dispositiu que pren el pols generat per aquestes i produeix “dades musicals”.

“Jo coneixia alguns experiments sonors amb plantes i em va semblar un bon moment per intentar acostar-me a les plantes a través de la tecnologia i la música, i preguntar-nos per què no anar de la mà amb la natura en lloc de basar el nostre model socioeconòmic en allò inert”, apunta David Orrico.

‘Per què canten les plantes?’ és tota una declaració de principis. Aquest taller planteja la possibilitat d´unir naturalesa i tecnologia en un dispositiu escènic on les plantes activen tot el que succeeix en escena. Les plantes reaccionen a l’intercanvi amb els ‘performers’.

“Lluny de rebutjar la tecnologia de l’era digital, ens preguntem si potser aquests avenços ens poden ajudar a acostar-nos de nou al natural, a comprendre’l de manera profunda i refer un nexe amb la naturalesa”, assenyala Orrico.

“A través de l´experimentació i la pràctica artística volem reflexionar sobre la importància de la responsabilitat social dels creadors i creadores i el paper de l´educació artística en la construcció d´una ètica ecològica”, afirma Guillermo Arazo, director artístic d´Espai LaGranja.

Al taller que es desenvolupa a Espai LaGranja, els assistents han de portar les seves plantes favorites amb què realitzar música. Aquests participants, tant humans com vegetals, saltaran a escena el proper 14 d’abril al Teatre el Musical de València amb el muntatge ‘Meme’, la continuació d”Antes todo esto era campo’.

Col·lectiu Nerval

Nerval sorgeix com un duet de post pop-rock a la recerca de punts de connexió de la música tradicional clàssica amb el pop i el rock. El 2018 Nerval es redefineix com un col·lectiu de persones intervingut per David Orrico, que col·laboren en la creació de propostes d’arts vives mitjançant tallers de recerca i projectes ‘site-specific’, partint de les arts híbrides o vives com un mitjà d’autoconeixement, reflexió, anàlisi, crítica i expressió en una societat sana.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: