Ximo Puig anuncia que l’IVF facilitarà avals perquè les plantilles de les empreses ucraïneses que es vulguin instal·lar a la Comunitat Valenciana puguin accedir a un habitatge

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’Institut Valencià de Finances (IVF) facilitarà avals perquè les plantilles de les empreses ucraïneses que es vulguin instal·lar a la Comunitat Valenciana puguin accedir a un habitatge en règim de lloguer.

Així ho ha destacat durant el recorregut que ha realitzat a Districte Digital per les instal·lacions de l’empresa Partida.io, fundada a la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv i proveïdora de programari especialitzat per a indústria de tecnologia financera, els responsables de la qual han traslladat les dificultats que estan trobant els treballadors per signar contractes d’arrendament.

El president ha acompanyat a més el president del Govern, Pedro Sánchez, i el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, a la visita al Centre de Recepció, Acollida i Derivació (CREADE) per a persones refugiades ucraïneses, ubicat també a la Ciutat de la Llum dAlacant.

Puig hi ha destacat la coordinació institucional per fer de la Comunitat Valenciana un lloc d’acollida per a les persones refugiades de la guerra a Ucraïna i ha subratllat que aquest exercici de solidaritat humanitza tota la societat i contribueix a enfortir la democràcia i els grans valors que uneixen la ciutadania europea.

Ximo Puig ha agraït la presència del màxim responsable de l’Executiu central en un centre que, com ha dit, busca “tornar la confiança en l’ésser humà” a les persones que s’han vist obligades a marxar de la seva terra, i ha subratllat també el “treball enorme de cooperació” realitzat pel Ministeri d’Inclusió.

El president de la Generalitat ha ressaltat a més la tasca de la Policia Nacional i de Creu Roja, així com de la resta d’institucions que participen al dispositiu. “Avui és un dia per a l’esperança i per dir a les persones que són aquí que els intentem tractar de la millor manera possible”, ha assenyalat.

“Sabem entendre aquells que pateixen”

Ximo Puig ha recordat en la seva intervenció que, per aquestes mateixes dates, però el 1939, va partir del port d’Alacant el vaixell carboner britànic ‘Stanbrook’, carregat amb persones exiliades “que van haver de marxar del seu país perquè els feien fora els que van provocar un cop d´estat i una guerra”. “Nosaltres hem patit, i avui és un dia per demostrar que sabem entendre aquells que pateixen”, ha assenyalat.

Així mateix, ha destacat “l’esforç enorme” del president del Govern “en favor d’aquesta capacitat d’unió d’Europa que faci possible el gran objectiu d’acabar amb la guerra” a Ucraïna.

El CREADE de Ciutat de la Llum compta amb capacitat per a 495 places en una superfície que abasta 7.600 metres quadrats, i en què s’ha intentat humanitzar els espais, creant zones especials per a jocs infantils.

A més, la Generalitat ha desplegat actuacions en diferents àmbits per atendre la població ucraïnesa. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana és la que més alumnat procedent d’Ucraïna ha escolaritzat, amb el 40% del total. Es tracta de 2.151 nens i nenes, dels quals 1.140 són a Alacant; 806, a València, i 205, a Castelló.

D’altra banda, quant a l’atenció sanitària, s’han atorgat 13.805 targetes SIP (9.993 a Alacant, 4.750 a València i 1.062 a Castelló).

Igualment, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha habilitat com a centres d’emergència els albergs de la xarxa de l’Institut Valencià de la Joventut (902 places distribuïdes per tota la Comunitat Valenciana). Així mateix, a l’hospital de campanya de l’Hospital General d’Alacant s’han disposat 200 llits.

D’altra banda, la zona de jocs infantils del CREADE ha comptat amb l’ajuda desinteressada de l’empresa Ikea, de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines i de l’Associació de Viveristes d’Elx.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: