L’Escola Internacional de Doctorat de la Universitat d’Alacant es consolida amb convenis nous

L’Escola de Doctorat de la Universitat d’Alacant va passar fa pocs mesos a convertir-se en Escola Internacional de Doctorat (EIDUA) per part del Ministeri d’Universitats. D’aquesta manera s’ha reconegut la seva vocació i trajectòria internacional, que ha quedat reflectida en l’augment progressiu de sol·licituds d’estudiants dels cinc continents, juntament amb el nombre més gran de convenis signats per al desenvolupament de tesis en cotutela internacional.

Des del 2015 fins al 2022 han estat 103 els convenis de cotutela internacional que ha signat l’Escola, que acull investigadors en formació de multitud de països, i actualment actualment són al voltant del 40% els doctorands i doctorandes estrangers que han triat la Universitat d’Alacant per emportar a terme els estudis.

EIDUA_2Ángeles Sirvent, directora de l’Escola internacional de Doctorat de la Universitat d’Alacant, i vicepresidenta de la Conferència nacional d’Escoles de doctorat, destaca que entre les noves iniciatives impulsades per l’EIDUA s’ha celebrat recentment la Conferència de doctorands dels diferents països del consorci ‘Transform4Europe’, al voltant de la investigació sobre Intel·ligència artificial. De forma paral·lela s’ha dut a terme una trobada entre els representants de les Escoles de Doctorat del Consorci, els quals han presentat les seves iniciatives i interessos sobre el Dret i la transformació digital, comptant amb la presència igualment de Leonardo Cervera-Navas, director de la European Data Protection Supervisor. Sirvent ha destacat que “amb motiu d´aquestes jornades s´han creat noves sinergies en l´aliança que permetran investigacions conjuntes i el desenvolupament de nous projectes de cotutela de tesi”.

El consorci Transform4Europe està format per diferents entitats com la Universitat de Saarland (Alemanya), l’Acadèmia de les Arts d’Estònia (Estònia), la Universitat de Silèsia a Katowice (Polònia), la Universitat de Sofia St. Kliment Ohridski (Bulgària), la Universitat de Trieste (Itàlia), la Universitat Vytautas Magnus (Lituània) i la Universitat d’Alacant (Espanya). Així mateix, a causa del caràcter estratègic de la iniciativa, recentment s’han sumat organitzacions com ara la Universitat Jean Monnet (França), la Universitat Catòlica de Portugal i la Universitat de Primorska (Eslovènia).

La directora de l’EIDUA subratlla “que el suport a la mobilitat és constant a través dels ajuts concedits a doctorands i doctorandes per obtenir la menció internacional a les seves tesis, així com és constant la posada en marxa de nous convenis entre la Universitat d’Alacant i les diferents universitats estrangeres per a l’establiment de títols conjunts de tesis”, alhora que afirma que “totes aquestes iniciatives redunden en un enriquiment efectiu en la formació doctoral i en l’aportació que les futures i futurs doctors realitzaran a l’àmbit de la transferència del coneixement, cosa que suposa un progrés i millora per a la societat mateixa”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: