La UA inaugura demà la seva exposició “Enrique Cerdán Tato, memòria del compromís” a Casa Mediterráneo

L’escriptor, periodista, cronista, professor, polític i activista alacantí Enrique Cerdán Tato és el protagonista de l’exposició “Enrique Cerdán Tato, memòria del compromís” que s’inaugurarà demà 24 de maig a les 19 hores a Casa Mediterráneo. Produïda per l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant, amb la col·laboració del Museu de la UA (MUA) i l’Associació de Periodistes de la Província d’Alacant (APPA), la mostra Enrique Cerdán Tato. Memòria del compromís” ofereix una panoràmica de la vida i obra d’aquest insigne alacantí durant dotze panells formats per textos explicatius, fotografies i documents procedents dels fons documentals cedits per la família de l’autor a l’Arxiu de la Democràcia.

L´acte d´inauguració comptarà amb les intervencions d´Andrés Perelló Rodríguez, director general Casa Mediterráneo; Larissa Timofeeva, directora de Secretariat d’Extensió Universitària de la UA; el periodista José María Perea; i dos dels comissaris de l’exposició, Manuel Valero Gómez i Beatriz Bustos Mendoza, a qui presentarà Emilio Rosillo Clement, director de l’Arxiu de la Democràcia. Després dels parlaments institucionals hi haurà una visita guiada a l’exposició amb explicació d’un dels comissaris.

La instal·lació va veure la llum al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) el desembre del 2020, data en què es complia el 90è aniversari del naixement de Cerdán Tato, comissariada per Beatriz Bustos Mendoza, Francisco Moreno Sáez, José Carlos Rovira Soler i Manuel Valero Gómez. El director de l’Arxiu de la Democràcia, Emilio Rosillo, explica que “a causa de les circumstàncies ocasionades per la pandèmia, la mostra no va obtenir l’assistència que mereixia. Per aquest motiu, “amb aquesta reinauguració a Casa Mediterráneo es pretén donar un nou impuls a la mostra i apropar-la a la ciutadania alacantina en un espai tan cèntric com la seu de la institució diplomàtica”, assenyala el director de l’Arxiu de la Democràcia.

La mostra pretén reunir un panorama general de lescriptor, crític literari, professor, periodista, cronista dAlacant i Premi de les Lletres Valencianes, gràcies al seu fons documental, cedit generosament per la seva família a lArxiu de la Democràcia de la Universitat dAlacant. Enrique Cerdán Tato, passejant i viatger singular, va cultivar un historial de publicacions entre el conte i la novel·la, el periodisme i l’assaig.

Enrique Cerdán Tato (Alacant, 1930-2013) va ser escriptor, crític literari, periodista i destacada personalitat de la cultura i vida política alacantines. Va participar activament en diverses associacions professionals i moviments ciutadans. La seva important aportació a les múltiples facetes de la seva vida pública li va valer el reconeixement de distincions i premis, entre els quals destaca el premi de les Lletres Valencianes concedit el 1991. La Universitat d’Alacant li va atorgar el Premi Maisonnave el 2010 per la seva defensa dels drets i de les llibertats. L’any 2008, la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes li va dedicar un portal d’autor. Membre del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia, el seu extens arxiu personal va ser donat per les filles a l’Arxiu de la Democràcia el juny del 2018.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: