Les persones usuàries de Metrovalencia i TRAM d’Alacant consideren “útil” que algunes estacions disposin d’aparcaments de bicicletes i taquilles per recollir compres en línia

Les persones usuàries de Metrovalencia i TRAM d’Alacant consideren majoritàriament que els seria d’utilitat que algunes estacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a València i Alacant disposessin d’aparcaments segurs (85,7% i 86%, respectivament) i taquilles per poder rebre compres adquirides per internet (74,4% i 73,2%, respectivament).

En Metrovalencia, les estacions on preferirien que estiguessin els aparcaments són Empalme, Xàtiva, Torrent Avinguda, L’Eliana i Bétera, mentre que opten per Colom, Empalme, Benimaclet, Patraix i Avinguda del Cid per recollir els seus productes en línia.

En TRAM d’Alacant les escollides són del Campello, Terra Mítica, Sant Vicent de l’Raspeig, Alqueries i Costa Blanca pel que fa a aparcaments, i Estels, Benidorm, Dénia, Lucentum i Costa Blanca respecte a les compres d’internet.

Aquestes opinions s’han recollit de l’enquesta de FGV que va llançar al juny en xarxes socials (twitter i facebook), webs i App de Metrovalencia i TRAM d’Alacant sobre mobilitat de el projecte europeu Sprout (Sustainable Policy Response To Urban Mobility Transition) per conèixer de primera mà els nous patrons de desplaçaments i les necessitats dels usuaris, així com l’opinió dels viatgers en qüestions d’intermodalitat en el transport públic.

L’enquesta ha obtingut 1.198 respostes, el 81,8% al València, el 17,4% d’Alacant i el 0,8% d’una altra província, en la qual el 53,7% l’han contestat homes i el 46,3% dones. El rang d’edat més estès ha estat el de 30 i 39 anys, amb el 21,9% de les aportacions, seguit del col·lectiu d’entre 40 i 49 anys, amb el 21,8%, i el grup d’entre 50 i 59 anys, amb el 14,8%.

Pel que fa a l’ocupació, els treballadors per compte d’altri van sumar el 54%, els estudiants el 20,7% i els aturats el 10,5%.

Els usuaris i usuàries de Metrovalencia, que en un 40,1% l’utilitza diàriament en jornades laborals, agafen el transport públic ferroviari autonòmic per anar de la seva residència a la feina en un 45,9% dels casos i en un 39,4 % per motius d’oci i / o turisme. Fins a l’estació de metro o tramvia es desplaça caminant en un 81,5% de les vegades.

En el cas de TRAM d’Alacant, que en un 26,6% l’utilitza dues o tres vegades a la setmana, opten pel tramvia, tren-TRAM o tren convencional en un 54,4% PER turisme o oci i en un 33,7% per anar del seu domicili al seu treball. Fins a l’estació o parada es desplaça caminant en un 79,3% les vegades.

Totes les persones que han realitzat l’enquesta i han comunicat el seu correu electrònic han participat en un sorteig de bons de deu viatges de totes les zones.

projecte Sprout

FGV participa en el projecte europeu Sprout, juntament amb l’Ajuntament de València, la Fundació Valenciaport i 26 integrants més, entre els quals es troben ciutats i regions europees i no europees, organitzacions internacionals, autoritats de transport urbà i operadors de carreteres, centres i xarxes de recerca i universitats.

El projecte té com a objectiu principal situar les ciutats al centre de la transició de la mobilitat urbana, basant-se en les solucions als problemes de mobilitat urbana desenvolupades per sis ciutats pilot europees: València, Pàdua, Kalisz, Budapest i Tel Aviv, i 1 asiàtica, la xinesa Ningbo.

D’aquesta manera, partint dels canvis que s’estan produint en la mobilitat urbana, el projecte persegueix avaluar l’impacte tant a nivell de sostenibilitat com de polítiques; incentivar respostes polítiques innovadores liderada per les pròpies ciutats; identificar, rastrejar i desplegar solucions innovadores de mobilitat urbana; i disseminar els resultats dels pilots a nivell local, regional, nacional i de la Unió Europea.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: