La Generalitat iniciarà després de l’estiu les obres de millora entre Sangueta i Porta de la Mar a la Línia 5 del TRAM d’Alacant

La Generalitat iniciarà després de l’estiu les obres de millora en el tram tramviari Sangueta-Porta de la Mar de la Línia 5 de TRAM d’Alacant (Plaça la Corunya-Porta de la Mar), actuació que forma part dels treballs previstos a la L5 per millorar les seves prestacions i homogeneïtzar les instal·lacions, dotant-les dels estàndards de qualitat i seguretat establerts per al conjunt de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant.

Amb una inversió de 1,5 milions d’euros, IVA inclòs, s’instal·larà el Sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP), per valor de 438.835,60 euros, i s’actualitzarà la senyalització de l’tram, per valor de 908.686,67 euros . Els treballs compten amb un termini màxim d’execució de vuit mesos.

ATP és un sistema de seguretat que supervisa la conducció en trens i tramvies, que aplica el fre d’emergència o impedeix altres accions quan no es compleixen algunes condicions de seguretat ja establertes.

Aquesta nova connexió tramviària entre la ciutat d’Alacant i la zona de platja de Sant Joan va entrar en servei el 10 de juny de l’any passat, un cop completades les obres de túnel de Serra Grossa, que permet la circulació en doble via, en un tram que anteriorment amb una sola via actuava com un coll d’ampolla i impedia introduir més tramvies a la circulació.

Característiques de l’L5

La Línia 5, amb 8,7 quilòmetres de longitud, coincideix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinze parades, des de Plaça de La Corunya a Sangueta, i compta amb dues parades pròpies a les estacions de la Marina i Porta de la Mar. el traçat aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta de la Mar i Sangueta que va suspendre el seu funcionament a l’estiu del 2013.

Gràcies a aquesta línia, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha recuperat i ampliat les possibilitats de connexió amb les zones de la platja de l’Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents a platja de Sant Joan com de les poblacions de més a nord de la província.

Satisfacció de l’usuari o usuària

Els usuaris i usuàries que han utilitzat alguna vegada la Línia 5 tenen una alta valoració de la mateixa, en concret 8,83 punts sobre 10, segons una enquesta realitzada per l’empresa pública. Més de la meitat dels viatgers, el 52,1%, li atorga la màxima puntuació, un 10, mentre que el 23,1% li atorga 8-9 punts i el 24,7% la jutja amb fins a 7 punts.

Més de la meitat de clients del TRAM d’Alacant, un 57%, coneixen l’existència de la Línia 5 i, entre aquests, el 40,5% reconeix haver-la utilitzat alguna vegada. Els passatgers i passatgeres de la Línia 4, amb la qual comparteix gran part de recorregut, són els que més la coneixen (88,8%) i d’aquests els que més l’han utilitzat (72,9%) a part, lògicament, de els propis usuaris i usuàries de la L5.

La bona acollida de la Línia 5 i la seva total acoblament amb la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant es constata en el fet que el 60,8% dels viatgers i viatgeres de l’L4 i L5 que viatgen en direcció Porta de la Mar declara que agafa la primera d’aquestes dues línies indistintament i després transborda o va caminant fins a la seva destinació.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: