Les Conselleria de Transició Ecològica executa obres de proveïment d’aigua a la Plana Alta que garanteixen el subministrament a més de 3.000 persones

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat les obres del seu departament per garantir l’abastament a unes 3.000 persones a l’interior de la Plana Alta i que permeten avançar en el traçat necessari perquè el subministrament arribi a altres dos municipis de la comarca.

L’actuació de la Conselleria forma part d’un projecte conjunt amb la Diputació de Castelló per fer arribar l’aigua des de Bell-lloc fins a Cabanes, la Pobla Tornesa i Vilafamés -amb una població total que supera les 5.000 persones- tots ells inclosos en el Consorci de aigües del Pla de l’Arc.

Mollà, ha seguit l’execució de les obres acompanyada pel diputat provincial de Sostenibilitat, Ignasi García, el president de Consorci, Francisco Oller, l’alcalde de la Pobla de Tornesa i l’alcaldessa de Cabanes.

La consellera ha assenyalat el compromís de l’Administració autonòmica amb l’abastament d’aigua i amb la posada en marxa de les obres necessàries “per fer arribar als veïnes i veïnes de l’interior de la comarca de la Plana Alta aquest servei essencial i dret humà bàsic “.

Concretament, dues són les obres acordades per la Generalitat i la Diputació de Castelló. La primera a càrrec de la Conselleria, per un import de prop de 2 milions d’euros, i una segona a executar per la Diputació de Castelló amb un cost de 561.635 euros.

L’obra de l’departament autonòmic, que d’acord amb les previsions estarà finalitzada a mitjans de maig, consisteix a prolongar la xarxa d’abastament des Benlloch fins a Cabanes amb una canonada de 400 mm de diàmetre i 6.600 metres de longitud. La canonada, amb un cabal de 140 litres per segon, podrà a més en un futur incorporar aigua de la dessaladora d’Orpesa.

Mollà ha destacat l’impuls per reprendre el traçat hidràulic i culminar les obres de conducció planificades, així com la velocitat en l’actuació d’emergència per a “activar tots els mecanismes necessaris per fer arribar l’abastament d’aigua”.

La consellera ha valorat la coordinació amb la Diputació de Castelló per tal de “tenir clara la planificació per disposar de projectes madurs, com aquest, que puguin optar de forma àgil tant als nostres recursos, com a fons europeus”, ha subratllat.

En el cas de l’obra de la Diputació, aquesta contempla la posada en marxa d’una conducció de 5 km de longitud la Pobla de Tornesa i Vilafamés, El diputat Ignasi García ha apel·lat a la “col·laboració entre institucions per desenvolupar el Pla Director d’el Aigua i l’aposta de les dues administracions per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el nostre territori “.

Aquestes obres per un import total de 2,5 milions d’euros també contribueixen a l’acompliment dels eixos de el Pla Director en relació amb el foment de consorcis d’usuaris, amb xarxes d’abastament en alta compartides.

Actualment, la Diputació de Castelló està impulsant la incorporació de 6 nous municipis a el Consorci del Pla de l’Arc. Aquest objectiu és un dels pilars de el Pla Director de l’Aigua que defensa agrupar en un o dos consorcis el conjunt de municipis de les comarques de Castelló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: