Ximo Puig anuncia un conveni de col·laboració amb Stadler per desenvolupar de manera experimental un tren TRAM d’hidrogen a Alacant

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d’un conveni de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat i Stadler per desenvolupar, de manera experimental, un tren TRAM d’hidrogen a Alacant.

El president ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a les instal·lacions de Stadler a Albuixech, on ha pogut conèixer els projectes de futur de la multinacional, i a la qual també ha assistit el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

Després de la visita, el president ha destacat que el prototip permetrà estudiar i demostrar la viabilitat de tramvies que funcionin amb hidrogen, no només des del punt de vista tecnològic sinó també des de l’econòmic, així com comprovar l’estabilització de l’ús d’aquest combustible.

Puig ha assegurat que es tracta d’una aposta més per la descarbonització, que constitueix una de les prioritats de la Generalitat Valenciana en la lluita contra el canvi climàtic.

En el transcurs de l’acte, el president ha posat en valor la planta valenciana de trens com exemple de generació d’ocupació de qualitat i d’impuls de la indústria. Segons ha explicat, es tracta d’una empresa absolutament internacionalitzada amb prop de 600 persones enginyeres en la seva plantilla, “la qual cosa conforma una potència industrial, que contribueix a que la Comunitat Valenciana tinga una economia diversificada, en què el pes industrial sigui molt important “.

Així mateix, s’ha referit a l’important contracte establert amb Renfe per a la renovació dels seus vehicles, per import proper als mil milions d’euros, amb el que la factoria d’Albuixech “demostra la seva gran competitivitat, com ja va fer anteriorment a l’aconseguir altres acords de àmbit internacional “. Es tracta d’un important acord econòmic amb el qual la planta valenciana incrementarà el nombre de llocs de treball directes, el que també repercutirà en el teixit productiu de la Comunitat.

Centre d’investigació per a l’emmagatzematge d’energia

Durant la seva intervenció, el president també ha destacat que en les pròximes setmanes es constituirà de manera oficial l’instrument fundacional de centre d’investigació Element València, · que es convertirà en un “referent internacional” en solucions d’emmagatzematge d’energia, i que comptarà amb el suport de la Generalitat.

“Es tracta d’un projecte solvent que no només està vinculat a l’automoció sinó a l’emmagatzematge de l’energia, i en el qual es treballarà amb empreses tan importants com Power Electronics, Ford o la pròpia Stadler”, ha manifestat.

Finalment, el president ha mostrat la seva confiança en la capacitat de les empreses valencianes per desenvolupar aquest ambiciós projecte, que contribuirà a generar ocupació de qualitat, captar i retenir talent, així com a crear prosperitat, i transformar la mobilitat a Espanya.

Descarbonització i recuperació econòmica

Per la seva banda, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha assegurat que Stadler, tot i ser una multinacional, és una empresa molt arrelada al nostre teixit productiu i educatiu, i ha explicat que gran part dels seus professionals procedeixen de la Universitat Politècnica de València i de centres de Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha destacat la competitivitat que caracteritza a aquesta empresa, així com “la seva capacitat d’innovar i avançar en les noves tecnologies aplicades a la mobilitat”.

Finalment, el conseller ha assegurat que ara mateix “és fonamental tenir un horitzó i saber connectar la sostenibilitat i la descarbonització, en aquest espai de mobilitat que representa Stadler, per també contribuir a la recuperació econòmica”

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: