Cultura

Les Aules de Teatre de la UA porten les seves tres últimes creacions a el Teatre Arniches

El Teatre Arniches d’Alacant ha inclòs en la seva programació les tres últimes creacions de les Aules de Teatre de la UA: La Marquesa Rosalinda, Fuenteovejuna 2040 i Cor i Terra, després de l’èxit de les seves estrenes al Paranimf de la UA.

Les representacions tindran lloc la setmana que ve: La Marquesa Rosalinda, el dilluns 14 de juny a les 20 h, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA; Fuenteovejuna 2040, el dimecres 16 de juny a les 20 h, amb l’Aula de Teatre Clàssic de la UA; i el divendres 18 de juny, a les 20 h, “Cor i Terra”, representada per l’Aula de Teatre Contemporani de la UA. Les invitacions estan disponibles a Instanticket.

La Marquesa Rosalinda

L’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA (UPUA) posarà sobre les taules “La Marquesa Rosalinda”, una adaptació de l’obra de el mateix nom de Valle-Inclán, dirigida per Begoña Tenés. Ramón María de la Vall-Inclán va escriure «La Marquesa Rosalinda», seguint els cànons de l’gènere teatral de la Commedia dell’arte sorgit a Itàlia a mitjan el segle XVI. Uns amants, un marit banyut i un intent fallit de venjança són els protagonistes d’aquesta faula. Aquesta farsa sentimental i grotesca explica la història de la marquesa Rosalinda, que avorrida de la vida que porta, és seduïda per Arlequí (¿o és ella la que li sedueix ell?), Per a desesperació del seu marit, el Marquès. Aquest, mogut per la gelosia, enclaustra la seva dona en un convent. La Marquesa acaba acceptant el seu destí i Arlequí torna, derrotat, al seu carreta de còmic al costat de Colombina.

Fuenteovejuna 2040

Fuenteovejuna 2040 és una versió lliure de creació col·lectiva del grup de teatre clàssic de l’Aula de Teatre de la UA, basada en d’una de les millors obres de Lope de Vega. Dirigits per Xiomara Wanden- Berghe, els alumnes de l’Aula de Teatre ens transporten a un món, any 2040, on la terra es troba inundada i Fuenteovejuna torna a passar. La directora de l’Aula afirma que “Ens recolzem en la versió que Juan Mayorga va escriure amb mestria per a La Jove Companyia, afegint escenes en prosa escrites pels mateixos alumnes que milloren la comprensió de l’obra. Disposa d’unes sorprenents interpretacions i inclou música en directe “. Fuenteovejuna 2040 és honor, és el poder de el personatge col·lectiu davant d’una injustícia concreta. Ens parla de la primera dona, la protagonista Laurencia, que en el Segle d’Or es va rebel·lar davant els abusos de l’Comendador, afegeix Xiomara Wanden-Berghe.

Cor i Terra

El grup de teatre contemporani de l’Aula de Teatre de la UA, dirigit per Iván Jiménez, presenta aquest projecte d’investigació i de creació col·lectiva sobre l’ecologia i el medi ambient que busca reconnectar a l’ésser humà emocionalment amb l’entorn familiar. Espectacle bilingüe (valencià i castellà).

Iván Jiménez detalla que “Amb aquest marc excepcional que tenim de pandèmia, últimament està de moda l’eslògan cuidem-nos, cuida’t tu i té cura de la resta. El nostre espectacle no va de salvar el planeta, va de salvar-nos a nosaltres, a la humanitat. Estem decidint de manera individual i col·lectiva continuar amb aquesta deriva consumista que ens provoca infelicitat i, a més, està acabant amb el nostre entorn. Potser l’espècie humana pugui sobreviure, però ¿quin món tindrem d’aquí a 50 anys ?. No podrem tornar enrere. El moment de començar el canvi és ara i hem de entendre-ho a nivell emocional. Necessitem tornar a fer fèrtils les nostres terres. Necessitem fer arrels emocionals en el nostre entorn. Si sentim la terra com una cosa nostre, la podrem tenir cura sabent què cuidem. Un altre món és possible, però necessita de la col·laboració de tots a nivell social ia nivell individual. ”

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint