La UA acull l’exposició “Germàn Bernàcer, l’economista-humanista alacantí més universal”

Amb motiu de la commemoració de l’90 aniversari de l’nomenament de Germà Bernàcer com a responsable de Servei d’Estudis del Banc d’Espanya, la Universitat d’Alacant celebrarà el pròxim dia 15 de juny una jornada d’homenatge en què s’inaugurarà l’exposició titulada “Germà Bernàcer , l’economista-humanista alacantí més universal “.

Organitzada per la Càtedra Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant i el Fòrum de Debat Econòmic Germà Bernàcer amb la col·laboració de la Fundació Mediterrània, la jornada s’iniciarà a les 10:30 hores amb un acte al Paranimf que estarà presidit per la rectora, Amparo Navarro i comptarà amb la participació dels representants de les entitats organitzadores. Durant el mateix, el director general d’Economia i Estadística de el Banc d’Espanya, Óscar Arce, pronunciarà una conferència sobre “L’economia espanyola en l’àrea de l’euro: situació, perspectives i reptes”, que servirà per inaugurar la mostra que a partir d’el mes d’octubre començarà la seva itinerància per diferents punts de la província d’Alacant.

En 2021 es compleixen 90 anys des que Germà Bernàcer, un dels pares de la macroeconomia, s’incorporés a l’Banc d’Espanya per a dirigir, juntament amb Oleguer Fernández-banys, el recentment creat Servei d’Estudis de banc emissor. A l’capdavant d’aquest departament va destacar per les seves aportacions en les cròniques de el butlletí de notícies el Banc d’Espanya (1932-1936) uns documents que reflecteixen amb minuciós detall l’escenari econòmic mundial i els efectes de la Gran Depressió. Després de la Guerra Civil, va tornar a ocupar el seu lloc en el Banc d’Espanya, en el qual va romandre fins a la seva jubilació en 1955.

Després de la conferència, la comitiva institucional es desplaçarà fins al hall de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, per visitar l’exposició commemorativa, composta per una desena de panells i un vídeo que recollirà diferents facetes de la vida de Germà Bernàcer.

La mostra recorrerà en els pròxims mesos bona part de la província d’Alacant. Amb aquesta acció el Fòrum de Debat Econòmic Germà Bernàcer, la Càtedra Germà Bernàcer i la Universitat d’Alacant volen difondre el perfil professional i humà, però també el pensament i l’obra de l’economista-humanista alacantí més polifacètic i universal.

L’acte serà presencial però estarà sotmès a les restriccions d’aforament i distància que marquen les autoritats sanitàries. Podrà seguir-se telemàticament a l’adreça.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: