L’equip de la Universitat Jaume I queda semifinalista en la Lliga de Debat Universitària 2022 de la Xarxa Vives d’Universitats

L’equip de la Universitat Jaume I format per Lluna Pitarch, Salvador Ferrando, Joel Soler, Saida Rehane i Juan Vicente Sancho ha quedat semifinalista en l’última fase de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives, celebrada del 4 al 7 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona. La representació de l’UJI va arribar a un pas de la final, en perdre en la semifinal davant de l’equip de la Universitat Ramon Llull.

La final ha enfrontat els equips de la Universitat de València i de la Universitat Ramon Llull. Després d’un debat intens i molt ajustat, el jurat de la competició ha determinat que l’equip mereixedor del guardó en l’edició 2022 és el de la Universitat Ramon Llull, format pels estudiants Àlex Esteve (capità), Marta García, David Andrés i Ferran Soler. Així mateix, Abril Peidró, de la Universitat de València, ha estat nomenada millor oradora de la Lliga.

La competició d’oratòria va arrancar dilluns 4 d’abril amb una fase eliminatòria, on hi van concórrer els equips de les universitats d’Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, València i Vic-Central de Catalunya.

En aquesta edició, l’alumnat prové de les següents disciplines acadèmiques: Dret (41%), Econòmiques/ADE (13%), Enginyeries i Arquitectura (12%), Ciències Polítiques i de l’Administració (8%), Arts i Humanitats (6%), Comunicació Audiovisual (4%), Filologia Catalana (4%), Relacions Laborals (3%) i Biologia (3%). Pel que fa al sexe, un 47% són dones i un 53% homes. Aquest equip s’ha conformat una vegada finalitzada la fase local, que va tindre lloc a l’UJI del 28 de febrer al 2 de març i en la qual van participar cinc equips.

El tema de la competició d’enguany ha estat «És necessària una indústria farmacèutica pública a la Unió Europea?». Els equips d’estudiants participants, provinents de quinze universitats membres de la Xarxa Vives, han hagut de defensar al llarg de la competició tant la posició a favor com en contra sobre la pregunta. El jurat, integrat per professionals de la cultura, l’educació i la comunicació, ha valorat cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini del tema, la fluïdesa comunicativa dels participants i el llenguatge no verbal emprat, a més d’altres aspectes formals.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica entre equips d’estudiants universitaris que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’alumnat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. L’activitat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: