Bravo agraeix a jutges i jutges de pau la seva implicació per consolidar la mediació com a alternativa als tribunals “pel seu estalvi en temps i diners”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha agraït als jutges de pau la seva “implicació i compromís” per consolidar la mediació com a alternativa als tribunals en la resolució de conflictes per l’estalvi que suposa aquest mètode en temps i diners. Així s’ha expressat en la seva intervenció a la cloenda de la Trobada de Jutges de Pau per la Mediació que s’ha celebrat aquest divendres a l’Eliana.

“No cal oblidar -ha dit la consellera? que la mediació és sinònim de menys despesa en temps i diners”. De fet, permet estalviar fins a un 78% del cost mitjà d’un plet (que passa dels 8.015 euros a 1.833) i resol els assumptes un 90% més ràpid (de 510 dies de mitjana d’un procés judicial a 50).

Durant la seva intervenció, la consellera ha recordat que la Generalitat ofereix mediació gratuïta “per a totes les víctimes i per a les persones amb diversitat funcional” gràcies al més d’un milió d’euros que estan consignats als Pressupostos del 2022 per a aquest mètode alternatiu als tribunals ordinaris de resolució de conflictes.

A més, la consellera ha recordat que la Comunitat Valenciana “és la primera autonomia que reconeix el dret a la mediació gratuïta per a aquests col·lectius” i que, el 2021, un de cada quatre assumptes civils derivats a la mediació va tenir lloc a les tres províncies.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: