L’Ajuntament de Valencia crea els premis al mèrit cultural “Ciutat de València”

L’Ajuntament ha creat els premis al mèrit cultural “Ciutat de València”, que guardonarà anualment les persones físiques o jurídiques vinculades a la ciutat i que s’hagen distingit en qualsevol àmbit del món de la cultura. La Junta de Govern Local aprovarà demà la primera edició dels guardons, que distingiran anualment una o diverses persones o entitats. La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que “volem que este guardó s’instaure en la ciutat, en l’Ajuntament, que pervisca molts anys. Esta serà la primera edició i tindrem una dotació econòmica de 18.000 euros a repartir entre les persones que un jurat considere que són mereixedores d’este reconeixement”.

Tello ha afirmat que “hi ha tanta gent que s’ho mereix que considerem que este gest per part de l’Ajuntament era molt important per posar en valor la cultura, per tal que la ciutadania la valore i per tal que els nostres professionals es consideren reconeguts perquè és evident que ho mereixen”. La regidora valora que “nosaltres som molt rics, tenim un gran potencial en grans professionals del món de la cultura, i estos premis estan adreçats a professionals del món de la cultura de qualsevol de les disciplines que han tingut un reconeixement no només a la nostra ciutat sinó, també, evidentment, fora de les nostres fronteres”.

Primera edició

La persona o persones guanyadores rebran 18.000 euros i un trofeu realitzat per l’estudi valencià de disseny Lavernia i Cienfuegos. El dissenyador Nacho Lavernia ha agraït l’encàrrec del consistori i ha explicat que el trofeu representa una torxa “que és un símbol de la llum, la busca, la veritat, el coneixement, i és un símbol de la cultura”.

El trofeu estarà fet de diverses fustes perquè, a juí del dissenyador, “la fusta és un material noble, viu com la cultura, i està molt vinculada a la ciutat de València on hi ha grans artesans de la fusta en el sector del moble o en la construcció d’instruments musicals com la dolçaina, per exemple”.

Els guardons al mèrit cultural no existien fins ara a la ciutat de València però sí existeixen en altres capitals com Madrid o Barcelona. València viurà enguany la seua primera edició i els guardons seran lliurats per l’alcalde en un acte solemne.

Els guardonats podran ser persones físiques o jurídiques vinculades a la ciutat de València i que es distingisquen en qualsevol camp cultural. Un jurat anunciarà en setembre la persona o entitat guanyadora. En cada edició pot haver un o diversos guanyadors, a juí discrecional dels membres del jurat.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: