L’Ajuntament de Burriana modernitza la il·luminació del pavelló esportiu municipal la Bosca

L’Ajuntament de Borriana ha finalitzat els treballs d’instal·lació del nou enllumenat del pavelló municipal la Bosca, que permetrà millorar l’eficiència energètica de la instal·lació, augmentar els nivells d’il·luminació, millorar la uniformitat i reduir el consum elèctric mantenint un elevat índex de reproducció dels colors i amb un nivell d’enlluernament molt baix, que permetrà una activitat en un ambient molt confortable des del punt de vista visual.

Amb un import de 14.999 euros, aquestes obres s’emmarquen dins del pla de la millora de la il·luminació i de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives municipals que l’executiu duu a terme, a través de l’estratègia Edusi amb el cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

Per al disseny de la nova instal·lació, igual que al Trinquet Municipal i al Velòdrom, s’ha tingut en compte l’eficiència energètica, els nivells d’il·luminació, la uniformitat, la reproducció cromàtica i l’índex UGR d’enlluernament. el mínim consum energètic possible.

Els treballs han consistit en el desmuntatge dels projectors existents, 41 unitats de projectors amb làmpades de descàrrega d’halogenurs metàl·lics de 400W de potència unitària, la seva retirada i posterior gestió com a residu elèctric, i la instal·lació dels nous projectors de tecnologia LED, utilitzant uns mitjans d’elevació adequats per evitar qualsevol deteriorament a la pista. A més, s’ha adequat la instal·lació elèctrica existent, modificant el quadre elèctric i instal·lant un sistema de protecció contra sobretensions permanents i transitòries.

De la mateixa manera, aprofitant l’existència a la pista d’alguns projectors LED instal·lats prèviament, que també han estat reemplaçats, s’han substituït 5 projectors més amb làmpades de descàrrega d’halogenurs metàl·lics de 400W de potència unitària, ubicats al passadís exterior d’accés a millorant amb això, l’eficiència energètica d’aquest espai que no estava previst inicialment.

Amb aquest canvi de lluminàries es passarà d’una potència instal·lada de 18.400W a 6.900W, fet que suposarà un estalvi energètic en la il·luminació de la pista superior al 62,5% i una reducció a la petjada de carboni de 7.000kg de CO₂ anuals.

Els 41 projectors instal·lats són de la marca DENETIC, model Finny Pro, de 150W, per aconseguir uns nivells d’il·luminació i uniformitat Classe II segons la norma UNE 12.193. El nivell d’il·luminació calculat és superior a 700 luxes, amb una uniformitat superior al 60% i un nivell d’enlluernament UGR inferior a 22.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: