L’Ajuntament de Borriana reforça a l’abril el tractament contra els mosquits

L’Ajuntament de Borriana ha començat a l’abril el reforç dels tractaments per evitar la proliferació de mosquits, per evitar una eclosió massiva per Setmana Santa i Pasqua després de les pluges recents del mes de març passat i la previsió d’augment de les temperatures que s’espera per a aquests dies.

Tot i que la Regidoria de Salut que dirigeix ​​Dolores Carbonell realitza actuacions de control de plagues de mosquits durant tot l’any a través de l’empresa concessionària, Lokímica, encarregada de la seva gestió, les pluges incessants de les darreres setmanes a Burriana han estat determinants per intensificar els tractaments contra els mosquits. Com que les precipitacions abundants han provocat la proliferació d’espais d’acumulació d’aigua a les zones d’aiguamolls del litoral, que són els principals focus de reproducció d’aquests dípters.

Segons ha confirmat la regidora, encara que Lokímica ha confirmat que la setmana passada es va revisar la zona i no hi havia problema, aquest mes els treballs passen a ser quinzenals, després dels episodis de pluges de març i davant de la pujada de temperatures, per evitar la aparició de focus de mosquits. A més, ha assenyalat que entre dijous i diumenge d´aquesta setmana “es tornarà a revisar, per si es detecta algun focus per intervenir”. Tot i això, ha assegurat, “l’empresa mantindrà equips de guàrdia per si de cas calgués intensificar els tractaments”.

També ha fet una crida a la col·laboració ciutadana perquè vigilin a casa seva que no hi hagi cap punt d’acumulació d’aigua estancada, per evitar que a les propietats privades proliferin focus de cria, on els professionals no poden actuar. Pel que ha recordat als veïns i veïnes del municipi la importància de “prevenir i evitar els estancaments d’aigua i assecar les acumulacions en cubs, bidons, piles, aigüeres, pous, tolles i basses en parcel·les privades”.

La responsable de l’àrea ha recordat que amb la finalitat de mantenir el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles i evitar, a més, “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l’Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l’any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara o en el període estival”.

Al municipi, el tractament durant tot l’any està orientat a “evitar l’aparició d’insectes a qualsevol estat, larves o adults, completant-se a més amb el monitoratge de les zones i detall de resultats”, cosa que permet, segons Carbonell, “avaluar permanentment el servei i determinar les actuacions a fer”.

També ha concretat que els tractaments es realitzen tots els mesos de l’any i els productes emprats, ha assegurat, “són innocus per al medi ambient, no afectant en cap concepte la qualitat de les aigües ni les zones, protegides o no, de fauna i flora”.

Pel que fa a les zones de tractament, l’edil de Salut ha explicat que s’estén “des del nucli urbà a la zona marítima, en àrees on es pot produir estancament d’aigua i zones on hi ha vegetació abundant i acumulació d’aigua”.

Durant l’any, el tractament és mensual, quinzenal o setmanal, depenent de l’època de l’any, i durant alguns mesos l’obtenció de dades es fa a 20 punts de monitorització del terme municipal.

Aquestes actuacions es complementen amb els tractaments que realitza la Diputació de Castelló, que se centren a les zones agrícoles, de marjal i fluvials al terme municipal. A més, l’Ajuntament està esperant que s’autoritzi el tractament aeri sol·licitat a la Conselleria de Sanitat.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: