Almassora amplia el pressupost de l’IES Falomir a 15,7 milions per a evitar la licitació deserta

La Conselleria d’Educació ha donat el vistiplau a la sol·licitud de l’Ajuntament d’Almassora d’ampliar la dotació pressupostària per a les obres de l’IES Álvaro Falomir, que d’aquesta manera passaran de 10,6 a 15,7 milions d’euros. L’alcaldessa, Merche Galí, ha rebut l’autorització oficial després de traslladar al gabinet autonòmic la preocupació del consistori per l’encariment de les matèries primeres i l’actualització dels mòduls que fixa la pròpia conselleria.

D’aquesta manera, el centre del carrer Boqueres, que tenia un pressupost inicial de 10.681.223,26 euros, eixirà a concurs públic per 15.716,130,71 euros, com demanava l’Ajuntament d’Almassora. En el seu escrit, el consistori considera “l’elevada repercussió econòmica de la tipologia en planta de l’edifici protegit, l’increment del preu dels materials bàsics de construcció i l’actualització del mòdul econòmic realitzat per la Conselleria d’Educació, a més de la recomanació de la Sotssecretaria de la Conselleria d’Hisenda de la utilització de la base de dades de la Construcció de la Fundació Institut Valencià de l’Edificació (IVE) en la redacció de projectes d’obra”.

L’Ajuntament d’Almassora argumenta “els preus de mercat actuals i la peculiaritat de la configuració arquitectònica de l’edifici protegit que hem de reconstruir”. No en va, en tractar-se d’un bloc catalogat que obliga a la seva rèplica gairebé idèntica, els tècnics no poden optar per modificar el disseny inicial per a abaratir els costos, sinó que han del seu projecte ha d’obeir a la reconstrucció marcada.

L’informe tècnic de l’arquitecte i l’arquitecta tècnica municipal, redactors del projecte bàsic i d’execució, justifiquen en el seu informe del mes passat la necessitat d’aquest increment del pressupost assignat per a l’obra. També l’alcaldessa ha traslladat al gabinet autonòmic la necessitat d’augmentar la partida per a evitar que isquen problemes i incidències durant el procés d’adjudicació i també durant l’obra. “Estem molt satisfets que la Conselleria d’Educació hagi atès la nostra petició justificada perquè el procés segueixi el seu curs sense dificultats i l’execució s’ajusti al calendari marcat”, segons Galí.

La modificació pressupostària comporta ara la renúncia del ple de l’Ajuntament d’Almassora a la delegació inicial de competències del pla Edificant i la nova sol·licitud amb les quanties actualitzades, un tràmit que ja està preparat per a elevar-lo a la votació de la corporació. La regidora d’Educació, Raquel Barberà, va traslladar ahir a la comunitat educativa l’actualització del cost de l’obra durant el consell escolar de l’IES Álvaro Falomir.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: