La Universitat d’Alacant celebra al CdT de Dénia la Jornada Gurmeet d’emprenedoria gastronòmica

Els projectes han mostrat els coneixements adquirits durant el procés formatiu i reflecteixen aspectes com ara igualtat de gènere, inclusió i sostenibilitat. De la mateixa manera, els treballs cercaven la consecució, d’almenys un, dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per les Nacions Unides.

Aquesta Jornada Gurmeet s’emmarca dins les activitats transversals que realitza el Grau de Gastronomia de la Universitat d’Alacant. L’objectiu final és que els estudiants realitzin tasques col·laboratives, treballin en equip i s’enfrontin a situacions reals, en què hagin de defensar les seves idees i projectes davant d’organismes i empreses.

A l’acte, que es va celebrar al CdT Marina Alta de Dénia, l’alumnat va defensar els seus projectes d’emprenedoria gastronòmica, fires i empreses gastronòmiques davant de representants de l’Ajuntament de Dénia i de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, que van ajudar a valorar la qualitat i viabilitat dels mateixos.

El tribunal avaluador va estar presidit per la professora de l’assignatura Protocol i Gestió d’Esdeveniments a Gastronomia, Rosa María Torres, i va comptar amb l’opinió de Vicent Martín Ronda i Toni Reig Pérez de l’Oficina de la Innovació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO i la presència de Juana Jordá Guijarro, directora del Centre de Gastronomia de la Mediterrània UA-Dénia GASTERRA.

L’acte va ser inaugurat per Melani Ivars, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Dénia, Luis Gras, degà de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant i Floren Terrades, director de Dénia Ciutat Creativa.

En total es van presentar 16 projectes distribuïts en tres categories: Disseny de Fira Gastronòmica, Arts Culinàries i Restauració, Desenvolupament Local Rural i Sostenibilitat.

Els projectes presentats van obtenir una alta valoració per part del jurat que en paraules de Rosa Torres “destaca el nivell elevat de coneixement sobre gastronomia, l’originalitat d’alguns projectes presentant innovacions molt suggerents en la concepció del negoci de restauració amb perspectiva artística, saludable i inclusiva. , consultoria gastronòmica, rutes combinades atractives, fusió gastronòmica territorial, tenint en compte de manera transversal els ODS”

A la categoria de Desenvolupament Local, Rural i Sostenibilitat, va destacar el projecte titulat “Recassolà Mediterrani”, que va fer una proposta singular de lluita contra la despoblació al municipi de Fageca, a partir de la tradició gastronòmica i el valor paisatgístic. Aquest projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Fageca, s’implementarà aquest any.

A la jornada es va proposar a més a més la creació d’una associació professional de gastrònoms, com a pas previ al desenvolupament d’un col·legi professional. Molts d‟aquests projectes han obert línies de recerca que el jurat va estimar necessari desenvolupar en l‟àmbit de la gastronomia i les arts culinàries.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: