El Consell avala la fi del PAT i descarta l’exclusió de la platja d’Almassora

La consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha comunicat hui a l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i a la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, que el Pla d’Acció Territorial (PAT) està caducat i, a futur, cap projecte similar impulsat des de la Generalitat Valenciana deixarà fora d’ordenació urbana els habitatges de la costa local.

Galí va sol·licitar la trobada amb la nova representant autonòmica per a reiterar les peticions que va traslladar en el seu moment a l’anterior conseller, Arcadi España, i que passen per la protecció sense condicions de la zona urbana del litoral d’Almassora. En aquest sentit, Torró ha traslladat que el PAT, al qual l’Ajuntament va al·legar en els dos períodes habilitats per a defensar els interessos locals, ha decaigut abans de la seua aprovació.

Per a la consellera, cap futur pla d’ordenació del territori marcarà una zona d’exclusió que repercutisca en el valor dels habitatges d’Almassora, que formen part del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) aprovat en 1998 i, per tant, són legals. En aquest sentit, serà el propi recinte industrial el que assumisca la protecció respecte dels perills potencials que genera.

En la mateixa línia, l’alcaldessa ha transmés a la consellera de Política Territorial que l’Ajuntament ja ha avançat els tràmits que estan al seu abast perquè remeten les molèsties i, així, adquirirà en un mes els terrenys situats en terme municipal d’Almassora, però al costat del polígon del Serrallo de Castelló, perquè les empreses puguen executar la pantalla acústica de protecció en sòl de propietat municipal.

La Generalitat Valenciana també ha donat el vistiplau al projecte d’apantallament com a solució a la problemàtica de convivència entre el recinte industrial i el veïnat de la costa nord d’Almassora. Les alternatives tècniques presentades per les empreses compten amb el beneplàcit de l’administració autonòmica, que és l’organisme encarregat d’autoritzar l’activitat industrial.

Per a l’alcaldessa, “aquest tràmit suposa un abans i un després definitiu per a un projecte del qual s’ha parlat molt però que sempre ha estat bloquejat a costa de comprar aqueix sòl per a executar la separació física entre les empreses i els habitatges”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: