L´Ajuntament de Borriana celebra el Memorial Democràtic amb una exposició amb els artistes més representatius de l´art polític

L’Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Cultura, ha programat dins dels actes del Memorial Democràtic 2023 l’exposició L’Art com a denuncia. L’exposició s’inaugurarà demà divendres, dia 31 de març, a les 19.30 ha la sala d’exposicions del CMC la Mercè.

La mostra, formada per obres de la col·lecció d’Aureli Doménech i de José María Soler, arriba a un ampli ventall cronològic que va des dels anys setanta fins a l’actualitat. Compte amb creacions de Josep Renau, Pepe Ortega, Rafael Canogar, Antoni Miró, Maribel Domènech, Vicent Marc, Jesús Herrera, Ana Karina Lema, Vicent Carda, Ana Císcar, Lluís Masià, Adrià Pina, Horacio Silva, Traver Calçada, Víctor Gómez, Equip Realitat i Gema Polanco.

Les obres triades de la col·lecció Doménech-Soler parlen dels diferents conflictes socials que romanen entre nosaltres. L’ús creatiu del llenguatge en cadascuna constitueix un dels recursos més significatius que han utilitzat els artistes visuals a l’hora de transmetre i despertar consciències.

Unes obres que no només han mirat cap al poder polític, sinó també cap al feminisme, el medi ambient, la migració, les llibertats individuals i col·lectives. Un art amb un compromís que va més enllà de la seva pròpia creació i estètica, i que cerca posar en circulació missatges de denúncia social i política.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida tota la ciutadania a visitar l’exposició que romandrà fins al 7 de maig i que compta amb obres de grans artistes valencians contemporanis, incloent-hi la presència també d’artistes borrians.

L’art com a denúncia

L’exposició fa un recull d’obres de caràcter social i compromès fermament amb la realitat de la societat. L’art com a eina de transformació creativa de conflictes, com a mirall de denúncia davant de les injustícies. Els artistes i moltes de les seves obres exerceixen aquesta denúncia mitjançant un compromís polític real.

Aquests artistes no tracten només de crear una cultura de denúncia, sinó que busquen despertar a l’espectador aquelles emocions que guarden. Perquè l’art és una manera de poder que impacta, que canvia, que transforma les nostres consciències. No només ens mou, ens fa caminar.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: