La Universitat d’Alacant reivindica 40 anys de talent del vostre alumnat

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) es va vestir de gala dijous a la nit per acollir el primer acte del nou programa Alumni que ha posat en marxa la Universitat d’Alacant a través de la Unitat de Relacions amb la Societat. Una iniciativa ambiciosa que té com a objectiu reconnectar l’antic alumnat amb la institució i crear una comunitat UA connectada entre si que serveixi com a referent i permeti l’ajuda mútua dels actuals estudiants amb els companys que els han precedit a les aules i ara triomfen a les seves. camps professionals respectius.

L’acte que va conduir la delegada de la rectora les Relacions amb la Societat, Ana Laguna, va reunir una bona mostra d’antics alumnes que destaquen en el panorama nacional i internacional i que avui ocupen llocs rellevants i diversos en universitats com Harvard i Stanford, lideren despatxos del màxim nivell, ocupen llocs superiors a la judicatura, a l’administració, a empreses o en organisme internacionals, “la qual cosa demostra que la Universitat d’Alacant ha complert amb la seva comesa i pot rendir comptes amb la societat”, assenyalava Amparo Navarro .

En la seva intervenció per tancar l’acte, la rectora va apuntar que “la aportació més gran que va fer la Universitat d’Alacant a la societat va ser, en un primer moment, la democratització de l’educació superior en una província que durant generacions va haver d’enviar els seus joves a estudiar altres ciutats” i va reivindicar que “era de justícia que la universitat presumeixi dels seus alumni” i que aquests, al seu torn, siguin referents i portaveus de la Universitat d’Alacant.

L’acte va començar amb els Alumni Internacionals que van ser distingits com a ambaixadors de la UA. L’investigador de la UA Javier García, catedràtic de Química Inorgànica, director del Laboratori de nanotecnologia i premi rei Jaume I 2014, va ser l’encarregat de presentar els antics alumnes que van participar l’acte per videoconferència des dels llocs de treball actuals. Després de les intervencions, en què tots ells van destacar el seu pas per la Universitat d’Alacant i la formació rebuda com a fonamental en les seves aspiracions professionals, va ser la rectora qui va fer entrega de les distincions com a ambaixadors als seus familiars, que van estar presents a l’acte: Noelia Romero, Antoni Forner, Ana Tarí, Raúl Gomis, Aida Martínez, David Expósito, Marian Alcón, Carlos Bañón, Ángel Citor, Gala Gil i Moisés Expósito.

Després dels internacionals, va arribar el torn als Alumni Ilustres 2022, deu antics alumnes que, com els anteriors, destaquen per la seva projecció social i professional. Aquesta vegada l’encarregada de presentar-los va ser Inmaculada Caruana, alumni de la Facultat d’Educació i llicenciada en Psicopedagogia. novament van rebre la distinció de mans de la rectora: la directora general de Mercalicante, Lita Mejía; Noelia Bermúdez, auditora d’entitats de prestigi rellevant; Manuel Lillo, subdirector d’HLA Vistahermosa; David Devesa, soci fundador de la forma d’advocats amb el mateix nom; Gilda Pérez, advocada de l?Estat; Alfredo Bataller, CEO de SahallWellness clinic; Fèlix Bonmati, de la multinacional japonesa NTT DATA; Asunción Martínez, presidenta d’Hidraqua i Vicente Magro, magistrat de la sala penal del Tribunal Suprem i el director general de continguts del diari Información, Juan Ramón Gil.

Tots ells van coincidir a destacar el talent que ha sortit de les aules de la Universitat d’Alacant i també el va canviar que ha patit “per bé” el campus des dels anys en què van estudiar.

Un dels moments àlgids de la nit va ser el moment en què Amparo Navarro va lliurar el guardó a l’exrector i catedràtic d’Economia, Andrés Pedreño, com a Alumni d’Honor 2022. Pedreño, després dels agraïments pertinents, va felicitar la rectora per la iniciativa “impulsar la relació amb els antics alumnes de la universitat” i va assenyalar que “els alumni han contribuït de manera decisiva a l’enorme potencial de les millors universitats del món”. L’exrector, que es va definir com un “jove emprenedor de 68 anys”, va voler reconèixer l’aportació que va rebre de la UA “em va ensenyar a somiar, aprendre a crear sense complexos i amb la major ambició”.

Per part seva, la responsable del programa Alumni, Ana Laguna, ha destacat que “es tracta d’un projecte que tracta de posar en valor el treball de la Universitat d’Alacant al llarg de tota la seva existència i que sigui un aparador per a les seves antigues i antics alumnes”. llacuna també va voler assenyalar el suport de la rectora a la iniciativa “la seva visió estratègica ha estat clau per donar al programa la dimensió busquem” i va recalcar que “això és el començament, ens queden per davant molts reptes fins que el pla, un cop consolidat , adquireixi velocitat de creuer”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: