La Universitat d’Alacant reconeix el compromís social de l’alumnat

La sala Multimèdia del Rectorat de la Universitat d’Alacant ha acollit aquest matí l’acte de lliurament dels premis als millors treballs de final de grau i màster de les càtedres de Bretxa Digital Generacional, Cultura Gitana i Responsabilitat Social i els premis que atorga el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat en matèria de diversitat i de voluntariat.

Premis que reconeixen les millors investigacions realitzades per l’alumnat de la Universitat d’Alacant i que fomenten la investigació i l’excel·lència acadèmica de manera transversal en un àmbit tan rellevant i necessari com és la responsabilitat social universitària en els diferents vessants.

La vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, Eva Espinar, ha destacat en la seva intervenció que “considerem clau per a la construcció de societats més inclusives, sostenibles i que apostin per la igualtat d’oportunitats incrementar la investigació al voltant dels temes que aquestes convocatòries plantegen: la diversitat identitària i afectivosexual, la Comunitat i Cultura Gitana, la lluita contra les bretxes digitals i la Responsabilitat Social”

A l’acte han assistit els directors generals per a la Lluita contra la Bretxa Digital i de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, María Muñoz Blanco i José Ignacio Pérez Rico. Tots dos han destacat la importància de les càtedres i del treball de recerca, formació i divulgació que fan com una important contribució a la millora de la societat.

Premis Diversitat

El premi al millor treball de final de grau que desenvolupa temàtiques d’identitat de gènere, expressió de gènere, diversitat afectiu sexual i diversitat familiar que atorga el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat ha recaigut a Lucía Ortega Marco per la seva investigació “Publicitat i transsexualitat: anàlisi de casos i la seva difusió a la xarxa social de twitter”.

El jurat, a més, també ha valorat el treball “Detecció de LGTBIfòbia amb tècniques de processament del llenguatge natural” de Carolina Aliaga Quirant, al qual ha atorgat un accèssit.

Premi Càtedra Bretxa Digital Generacional

El premi al millor treball de fi de màster que atorga la Càtedra Bretxa Digital Generacional, que dirigeix ​​la professora Natalia Papí, ha estat per al treball “La consolidació del sector bancari espanyol i els seus efectes sobre la competència i l’exclusió financera”, de Alejandro Ballester Martínez, que ha recollit el diploma acreditatiu de mans de la directora general de Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz Blanco.

Premi Càtedra de Cultura Gitana

La Càtedra de Cultura Gitana de la Universitat d’Alacant que dirigeix ​​la professora Clarisa Ramos, ha lliurat els premis al millor treball de final de grau que ha recaigut a Carmen Marín Silva amb la investigació titulada “Anàlisi de l’entorn socioeducatiu del poble gitano i de l´escolarització en educació infantil: possible relació amb l´èxit escolar” i ha valorat també amb un accèssit el treball de Candela Roma Santiago “La dona gitana: protagonista del seu propi canvi. el cas de la ciutat d’alacant”, que han recollit de mans de la secretària general de la Universitat d’Alacant, Esther Algarra.

Premi Càtedra de Responsabilitat Social

La Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant, que dirigeix ​​la professora Irene Bajo, ha lliurat els seus premis al millor treball de final de grau a Carlos Martínez Martínez pel seu treball “L’agricultura com a estratègia –informal i/o planificada de transformació urbana” ” ia Alicia Martínez Moreno, que ha estat reconeguda amb un accèssit per la seva investigació de “Trobades i propostes a partir d’un procés participatiu per al disseny de polítiques públiques municipals de joventut a la ciutat d’Alacant”.

El premi al millor treball de final de grau ha recaigut a Ariadna García Gras que ha presentat el treball “Anàlisi comparativa de cicle de vida en sistemes d’envasat d’aigua” ia María del Consuelo López Moya, la recerca del qual “El llenguatge inclusiu a les comptes de Twitter de les grans empreses de la província d’Alacant: una aproximació quantitativa”, ha estat reconeguda amb un accèssit.

Premis que ha lliurat el director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, José Ignacio Pérez Rico.

Premi Voluntariat

El premi millor treball de final de grau el contingut del qual versa en relació amb el voluntariat s’ha atorgat al treball presentat per Lara Alonso Delgado, titulat “Traducció voluntària i ideologia: el cas de Save The Children”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: