El govern local de Borriana aprova les obres per prolongar les voreres a l’entorn de Santa Bàrbara

La Junta de Govern Local de Borriana ha aprovat les memòries valorades per a dos contractes de les obres per prolongar la vorera existent al camí la Cossa a l’antiga CV1850, a l’entorn de Santa Bàrbara, amb un pressupost que puja a 118.66 euros per a dos trams, segons ha anunciat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicente Aparisi.

Es tracta, ha explicat, de donar una solució constructiva per a “la millora de recorreguts de vianants i augmentar la seguretat dels vianants, ja que en l’actualitat tan sols hi ha recorreguts de vianants protegits als voltants de l’edifici de les antigues escoles, que actualment allotgen el centre social, generant un punt de perillositat alta”.

Per això, ha precisat, es proposen obres en dos trams, per una banda prolongar la vorera existent al marge nord del camí fins a la confluència entre el camí la Cossa i el camí del Masquemat, incloent la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials existents, amb un pressupost dexecució de 56.046,15 euros.

A cadascun dels habitatges i parcel·les existents s’executarà una escomesa domiciliària per canalitzar les aigües procedents de l’interior, i s’executarà una vorera de vianants de formigó similar a l’existent. Per facilitar lexecució es preveu realitzar les obres en dues fases.

El tram 2, amb un pressupost de 62.621,41 euros, suposa prolongar la vorera existent al marge nord de l’antiga CV1850, a l’extrem oest, fins a l’accés al camí Serra i consistiran, igual que al tram 1, a prolongar la vorera existent al marge nord, incloent la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials existent.

Per a Aparisi, “aquest és només un pas més en aquesta aposta del govern municipal de donar més serveis a aquesta zona del terme municipal. Es tracta d’una actuació molt important, ja que s’ha projectat a petició dels veïns”, i ha assegurat que des del govern municipal “continuarem treballant per seguir millorant els serveis als veïns de Santa Bàrbara”.

El regidor ha recordat que aquest estiu passat l’Ajuntament va obrir la font i el pou d’aigua potable de les Alqueries de Santa Bàrbara després de finalitzar les tasques de perforació i construcció per a l’execució de la captació d’aigües subterrànies i planta potabilitzadora, les obres de la qual van ser adjudicades a Facsa amb un pressupost de 124.459 euros.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer va autoritzar la concessió de l’aigua potable sol·licitada per l’Ajuntament de Borriana per a la instal·lació del pou per un termini de 25 anys, fins al juny del 2045. Compta amb una capacitat de subministrar 500 litres a l’hora d’aigua tractada i de fins a 4.000 m³ a l’any. A més, el govern municipal ha instal·lat una planta d’osmosi i una font al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara.

Una infraestructura, ha assegurat Aparisi, que serveix per “satisfer les necessitats d’abastament d’aigua potable tant de les instal·lacions de les antigues escoles de Santa Bàrbara com dels veïns i veïnes de la zona que vulguin recollir aigua apta per al consum humà” .

A més, a finals del 2020 ha assenyalat, el consistori també va escometre les obres de reconstrucció del mur lateral i solera al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara, que estava en mal estat, mitjançant un contracte menor per un import total de 11.301 euros , i el 2021 va instal·lar dos reductors de velocitat tipus ‘llom d’ase’ en resposta a una petició dels veïns i veïnes de la zona, per l’excessiva velocitat a què, segons el veïnat, circulen alguns vehicles en accedir a la via i com a millora per a la seguretat viària.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: