La Universitat d’Alacant participa amb èxit a la segona edició d’Aula Emprende 3i

La Universitat d’Alacant ha participat amb èxit a la segona edició del Concurs Interuniversitari Aula Emprende 3i, el lliurament de premis del qual es va celebrar el passat divendres 14 de juliol a la Universitat de València. Dos projectes de la UA, “Envy Tech Biosens” i “Tilapias”, van aconseguir el segon i tercer premi, respectivament, de la present edició dels reconeixements.

En concret, el projecte Envy Tech Biosens, que va aconseguir el segon premi, es tracta d’un dispositiu per a la detecció primerenca de fosfat i nitrat a l’aigua creat per Salma Hafed i María José Sáenz, egressades del grau en Química i actualment estudiants de doctorat.

D’altra banda, el projecte Tilapias, guanyador del tercer premi, és un joc educatiu orientat a conscienciar mitjançant la gamificació sobre els beneficis de l’alimentació saludable. Va ser presentat per Stefka Teodorova, del grau de Treball Social i actualment estudiant de màster, i Stiliyana Stoyanova i Zaira Nadal, estudiants del grau en Publicitat i Relacions Públiques. Des dels seus inicis, Celia Montañés i Sara González també van formar part d’aquest projecte i també són estudiants del mateix grau.

El primer premi se li va atorgar al projecte de la Universitat de València “Control Gest”, una polsera adreçada a les dones embarassades per prevenir i controlar la diabetis gestacional. Aquest projecte ha estat elaborat per Mariola Hernández, Blanca Carreras i Aránzazu Carbonell, egressades del grau en Medicina.

La finalitat d’aquest concurs és que aquells equips seleccionats per cada universitat (a la UA, després d’haver participat al programa Idees Aula Emprén que organitza el Centre d’Ocupació) competeixin entre ells, després d’una estada de tres dies a les instal·lacions de la Universitat de València, amb l’objectiu de generar sinergies i potenciar la creació de xarxes entre aquesta joventut emprenedora de la Comunitat Valenciana, tot dinamitzat per l’equip de professionals que gestionen la innovació per a un impacte positiu i transformador de YANUS.

El programa Idees Aula Emprende, del qual forma part aquest concurs interuniversitari, és promogut per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana. És un programa anual que duu a terme cadascuna de les universitats públiques valencianes respectives amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de l’estudiantat i fomentar l’emprenedoria.

La dinàmica d’aquest programa consisteix a formar equips compostos per docents i estudiants per desenvolupar una idea que solucioni o millori un problema, mancança o necessitat social i que estigui relacionada amb els Objectius de Desenvolupament Social (ODS) i que contempli en la solució el triple impacte (3i): social, econòmic i mediambiental.

En aquesta segona edició del concurs interuniversitari Aula Emprende 3i han participat deu projectes de les cinc universitats públiques valencianes. Els premis van ser lliurats per la directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, Teresa García Muñoz.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: