La Universitat d’Alacant impulsa l’emprenedoria entre l’estudiantat a través del programa Aula Emprende

La Universitat d’Alacant ha desenvolupat un any més el programa Aula Emprende, una iniciativa del Campus de l’Innovador Emprenedor 5uCV que es desenvolupa a través del Centre d’Ocupació de la UA, un programa que desenvolupen les universitats públiques valencianes amb el suport i el finançament de la Conselleria dEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dirigit a atorgar eines al professorat per portar lemprenedoria a laula.

En aquesta edició s’ha implementat un nou repte al programa en què el professorat tutoritza grups d’estudiants interdisciplinaris per desenvolupar una idea que intenti solucionar algun problema emmarcat als ODS i que la seva solució tingui un triple impacte, econòmic, ambiental i social.

A la convocatòria “Idees Aula Emprende” han participat 27 docents-tutors i 46 estudiants que han format 11 equips que han rebut 4 sessions de formació en emprenedoria i han desenvolupat les idees amb què han participat en el programa.

El primer premi ha recaigut en la idea “NSB Ecological Engineering” desenvolupada per Iván Ruano (Biologia), José María Esteve (Dret) i Erik Muñoz (doctorat en Economia, Empresa i Societat) amb la tutorització de Maria del Carmen Garrigós i Alfonso Jiménez .

La segona idea premiada ha estat Tupper glass, que han proposat Silvia García (Biologia) i María Jesús Llanes (Infermeria), tutoritzades per les professores Marina Ramos i Ana Cristina Mellinas.

I el tercer premi ha recaigut en la idea “Millora la qualitat de vida i la sostenibilitat a través de la monitorització de la contaminació”, d’Almudena Vives (Enginyeria Química), Paula González (Enginyeria Multimèdia), Iván Montiel (Enginyeria d’Imatge i So a Telecomunicacions) i Patricia Rodríguez (Marketing), amb la tutorització d’Oscar Galao, Juan Tormo i María Francisca Zaragoza.

Els estudiants dels tres equips guanyadors han rebut un premi de 200 euros cadascun ia més, tindran l’oportunitat de participar al “Concurs interuniversitari Aula Emprende” en què les 5 universitats públiques tindran l’oportunitat de competir entre elles presentant cadascuna de elles fins a 3 equips i que se celebrarà a la Universitat de València entre el 6 i el 7 de juliol.

Concurs preuniversitari

La Universitat d’Alacant, a través del Centre d’Ocupació del Vicerectorat d’Estudiants i Empleabilitat, ha dut a terme la primera edició del “Concurs emprenedoria i innovació” dirigit a tots els estudiants d’ESO, Batxillerat i FP de centres educatius de la província de Alacant.

Els objectius d’aquest concurs són potenciar i estimular l’activitat emprenedora i innovadora entre l’estudiantat preuniversitari i les competències i habilitats que comporta com són la creativitat, l’autonomia alhora que l’esperit d’equip, la confiança i la capacitat per assumir el risc, la tenacitat, el sentit de la responsabilitat, el lideratge i la solidaritat.

A la categoria d’ESO i Cicles Formatius de grau mitjà el primer premi, dotat amb 600 euros, va ser per a l’equip de l’IES Torrellano amb el projecte Invertir l’impacte de l’ús dels plàstics: ASF-BOX; el segon, dotat amb 450 euros, va recaure al col·legi Immaculada d’Alacant i al projecte Linkform; i els equips de l’IES Gabriel Miró, d’Oriola i el projecte Smile i el projecte Ilice dreams, la nostra ciutat ideal, d’Elx, van aconseguir un accèssit dotat amb 150 euros.

A la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius de grau superior, el primer premi se’l va emportar el col·legi Salesians San José Artesano d’Elx, dotat amb 600 euros, amb el projecte “Gusi”. A més, el professor Raúl Gosálbez, va aconseguir el premi a la millora d’unitat didàctica.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: