El Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA celebra el X Aniversari amb un ampli programa d’activitats

El Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d’Alacant celebra el desè aniversari i, amb aquest motiu, ha dissenyat un ampli programa d’activitats commemoratives que començaran demà dimarts 31 de maig i finalitzaran el desembre de 2022. Presentacions de llibres, la entrega del I Premi Alacant Guitarra Clàssica; el Congrés Internacional d’antics estudiants del Màster, l’exposició “Ànima d’acord”, conferències, concerts i recitals conformen el programa de l’aniversari. Així ho ha detallat la directora del Màster, Carmen Marimón, que ha desgranat les activitats programades i ha volgut subratllar “la importància de la col·laboració de les institucions perquè la guitarra a Alacant hagi estat, sigui i segueixi sent una referència internacional”.

Les activitats pel X Aniversari començaran demà dimarts 31 de maig a les 19 hores, a la Seu ciutat d’Alacant (San Fernando, 40) amb la Presentació del llibre La guitarra. Origen i evolució de la seva tècnica i procediments (1500-1900), del concertista i catedràtic de guitarra, Ignacio Rodes. Participen en aquesta presentació David del Puerto, compositor, guitarrista i professor de l’Escola Superior de Música Reina Sofía; i Mariano Capella, advocat i expert en propietat intel·lectual i dret editorial. I també aquesta setmana, el divendres 3 de juny a les 13 hores, al Saló Blau de l’Ajuntament d’Alacant, es farà entrega del I Premi Alacant Guitarra Clàssica, que atorga l’Associació Art de la Guitarra Espanyola i que rebrà el reconegut concertista de guitarra Manuel Barrueco. Faran entrega del guardó l’alcalde d’Alacant, el president de la Diputació Provincial i la rectora de la Universitat d’Alacant.

Els actes commemoratius continuaran amb un Acte festiu de recepció a la Foguera Sèneca-Autobusos, en què estudiants, l’equip directiu del Màster i integrants de l’Associació Art de la guitarra espanyola, seran rebuts pel president de la Foguera i les bellees ( 21 de juny, a les 12 hores.Foguera Sèneca-Autobusos) I finalitzarà el mes de juny amb el tradicional acte de Clausura de la X edició del Màster (Seu de la Universitat d’Alacant, Sant Ferran 40. El 29 de juny a les 18:30 h)

Després de les vacances estivals es reprendran les celebracions amb el Concert de guitarra Clàssica, interpretat per Paola Requena (2 d’octubre a les 12 hores al Museu de l’Aigua d’Alacant/ Pous de Garrigós, Plaça del Pont s/n)

Novembre portarà l’exposició Alma de Acorde. Exposició d’artistes contemporanis d’Alacant al voltant de la guitarra, l’acte inaugural de la qual està previst el 2 de novembre a les 19 hores (LAB LAB15 Palau del Portalet, carrer Labradores, 15). Aquesta mostra, comissariada pel professor Juan Antonio Roche Cárcel, romandrà oberta al públic fins al 31 de desembre. Compte amb el patrocini del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) i amb la col·laboració del Patronat municipal de l’habitatge de l’Ajuntament d’Alacant.

També al novembre, del 9 al 13, tindrà lloc el II Congrés Internacional d’Antics estudiants del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d’Alacant, amb la col·laboració de Guitarras Alhambra i Patronat municipal de l’habitatge de l’Ajuntament d’Alacant (LAB15 Palau del Portalet). El congrés acollirà la presentació del llibre “Transcripcions per a guitarra” (Publicacions de la Universitat d’Alacant) els autors del qual són estudiants del Màster. Durant aquesta trobada també està prevista una taula rodona i la presentació d´un vídeo resum de les deu edicions, concerts oberts al públic i el taller de luthier guitarres Alhambra. L’11 de novembre, a les 20 hores, serà el torn del “Recital Cum Laude 2020-2021”, amb Daniel Salceda i Jonas Egholm i, l’endemà, el 12 de novembre també a les 20 hores, el Concert Dia de la guitarra espanyola a Alacant (Orquestra Adda Simfònica, Josep Vicent director titular, Ignacio Rodes guitarra), ambdues activitats a l’ADDA.

Finalitzarà l’ampli programa X Aniversari el 3 de desembre, a les 12 hores, amb la conferència Guitarras mudas, a càrrec de l’artista Javier Codesal (Seu de la Universitat d’Alacant, carrer Ramon i Cajal, 4)

La directora, Carmen Marimón, ha explicat que, a més de totes aquestes activitats incloses al programa, també s’instal·laran dues plaques commemoratives als domicilis dels guitarristes José Tomás, a Alacant, i José Luis González, a Alcoi, en dates per confirmar .

El disseny i desenvolupament de tot el programa s’ha dut a terme gràcies a un comitè organitzador del qual formen part Ignacio Rodes, Carmen Marimón, Malena Durán, Luis Corno, Manuel Desantes, Gaspar Mayor i Juan Antonio Roche Cárcel.

Patrocinen el X Aniversari el MUA, Vicerectorat de Cultura, Seu Ciutat d’Alacant, Diputació Provincial d’Alacant, ADDA, Aigües d’Alacant i l’Associació Art Guitarra, i compta amb la col·laboració dels Ajuntaments d’Alacant i Alcoi, Guitarras Alambra, el Patronat d’Habitatge i la Foguera Sèneca Autobusos.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: