La professora de la UA Tatiana Hidalgo guanya el Premi València Nova de poesia al valencià

El Magnànim ha premiat el poemari Mise in abyme de la professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant Tatiana Hidalgo, amb el premi Premi València Nova, dotat amb 5.000 euros i la publicació de l’obra a l’editorial Bromera. “La coherència de la seva estructura i el llenguatge directe, apassionat, sincer i modern” són els trets més destacats pel jurat. El llibre homenatja autors clàssics com Vicent Andrés Estellés, Baudelaire i Martí i Pol.

La institució “Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació” va donar a conèixer els guardonats als Premis València i València Nova el passat dijous 26 de maig. A l’edició de 2022 s’han presentat 288 obres. Els guardonats dels Premis València en la modalitat de narrativa han estat Vicent Enric, en valencià, i Francisco López, en castellà. En poesia, Albert Garcia, en valencià, i Juan Ramón, en castellà. El premi València d’Assaig ha estat per a Toni Bellón, i el de novel·la gràfica per a Candela Sierra. Entre els guardonats dels Premis València Nova trobem Tatiana Hidalgo, Mayte Gómez, Pablo Alaña i Carles Fenollosa.

Els Premis València se celebren des de la dècada dels cinquanta. Entre les novetats de l’edició d’aquest any, destaquen l’increment de la quantia dels premis en metàl·lic, de 80.000 a 100.000 euros, i l’ampliació de la participació als premis València Nova, on s’han pogut presentar autors sense obres publicades sense límit dedat.

tatTatiana Hidalgo

Professora titular del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat dAlacant i doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat (2013). A més, ha cursat el Màster en Comunicació i Indústria Creativa (2012) i és Llicenciada en Publicitat i RR.PP (2007). Professora de Semiòtica de la Comunicació de Masses i Semiòtica de la Publicitat al Grau en Publicitat i RRPP de la UA i docent al Màster en Comunicació i Indústries Creatives (UA). Tutora de Mobilitat a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA i Editora Tècnica de Revista Mediterrània de Comunicació, a més, forma part del comitè científic i avaluador de diverses revistes científiques de caràcter internacional. Ha estat professora a la Universitat Politècnica de València, a la Universitat Camilo José Cela, a la Universitat Europea Miguel de Cervantes ia la UNIR, com a Directora acadèmica del Màster en Publicitat Integrada.

A nivell investigador, les seves línies se centren en l’anàlisi del discurs, amb una atenció especial a la ficció, la televisió i la publicitat, amb perspectiva de gènere. És investigadora principal a Teletropies: Observatori del discurs televisiu d’ahir i avui, membre de l’OFENT (Observatori de Ficció i Noves Tecnologies de la UAB), d’OBITEL-España, i del grup de recerca Indústries Culturals Avui.

Compta amb més de 40 publicacions científiques en revistes indexades, més de 30 contribucions a congressos i ha coordinat diversos llibres sobre comunicació, entre els quals destaca: “Dona i Televisió: Gèneres i discursos a la petita pantalla” (UOC, 2018). Ha obtingut beques de recerca del Centre d’Estudis de la Dona de la Universitat d’Alacant en dues ocasions (2009 i 2011) i ha realitzat estades de recerca convidada a la Universitat de La Laguna (Tenerife, 2015-2017), a la Universitat de Salamanca (2018) ia la Universitat Autònoma de Barcelona (2015).

És membre de PLATCOM, de l’AE-IC, des del 2020 actua com a secretària de la Societat Llatina de Comunicació Social i presideix el comitè organitzador del Congrés CINCOMA.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: