La Universitat d’Alacant crea grups de música de cambra amb el suport de Vectalia

El conveni de col·laboració entre la Universitat d’Alacant i Vectalia té com a objectiu diversificar el projecte musical de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) mitjançant la creació de dos grups de música de cambra que oferiran concerts de petit format.

La rectora de la Universitat d’Alacant i presidenta de la Fundació General de la UA, Amparo Navarro i el vicepresident i conseller delegat de Vectalia, Antonio Arias, han signat aquest divendres un conveni pel qual l’empresa es compromet al mecenatge del quartet de corda “Vibrato String Quartet UA” i del quintet de metalls “Maestoso Brass Ensemble”, formats per músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant.

Amparo Navarro ha destacat que “l´OFUA és un projecte musical de la Universitat d´Alacant molt especial que ofereix recitals de molt alt nivell, però que, com tota gran orquestra, només es poden realitzar en determinades condicions, cosa que limita la seva capacitat d´arribar més públic. Ara, amb aquesta iniciativa que duem a terme juntament amb Vectalia, els concerts de petit format dotaran de més versatilitat l’oferta musical de l’orquestra”.

L’acord preveu organitzar quatre concerts anuals protagonitzats per les noves formacions musicals nascudes a l’empara de l’OFUA a diferents localitats per tal de donar a conèixer el talent jove dels integrants de l’OFUA. A través de l’acord que avui s’ha signat entre la UA i Vectalia, l’empresa finançarà ajuts de formació per als músics “per part de professionals de prestigi especialistes de corda i de vent”.

Antonio Arias, vicepresident i conseller delegat de Vectalia, ha assenyalat que “la nostra col·laboració amb l´Orquestra Filharmònica de la Universitat d´Alacant no és nova, la relació es remunta a l´any 2013 sempre amb la intenció d´estimular els joves a millorar la seva formació musical i contribuir a assolir els seus objectius” i ha afegit que “els dos nous grups de cambra ajudaran, sens dubte, a la divulgació de la música clàssica entre el públic i també oferiran més oportunitats de mostrar el seu talent a les joves promeses musicals”.

La posada de llarg i presentació oficial del quintet de metalls “Maestoso Brass Ensemble” està previst que se celebri a principis del mes de juliol al Castell de Santa Bàrbara amb motiu de la inauguració dels Cursos d’Estiu “Rafael Altamira” de la Universitat Alacant.

En total, l’acord preveu l’organització de quatre concerts que s’impartiran a l’estiu, la tardor, l’hivern del 2022 i la primavera del 2023.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: