La Universitat d’Alacant convoca el primer premi Josefina Pascual Devesa per a tesis que incorporin la perspectiva de gènere

El Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant ha convocat la primera edició del Premi Josefina Pascual Devesa, un guardó dirigit a doctors que hagin defensat la seva tesi el curs 2021-22 i el contingut dels quals incorpori la perspectiva de gènere.

En concret, segons diu la convocatòria del premi, l’objectiu del mateix pretén “premiar i promoure la difusió de les millors tesis doctorals defensades a la UA que incorporin la perspectiva de gènere o es desenvolupin en el marc dels estudis de gènere”. aquest reconeixement, el Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social pretén contribuir a consolidar la integració de la dimensió de gènere a la recerca com a estratègia per avançar en l’eliminació de les desigualtats entre dones i homes a la societat.

A l’esmentat guardó, la dotació del qual és d’un únic premi de 1.000 euros, podrà optar qualsevol persona que s’hagi doctorat a la Universitat d’Alacant durant el curs passat amb una qualificació d’excel·lent cum laude en qualsevol disciplina científica i la tesi doctoral de la qual, amb perspectiva de gènere, “aporti coneixements rellevants i contribuir a avançar en la igualtat real entre dones i homes”, afegeix la convocatòria.

El termini de presentació de treballs aspirants al premi ja s’ha obert i romandrà així fins el 17 d’octubre del 2022 a les 23:59 hores. La documentació de les tesis aspirants es presentarà de forma telemàtica a través del tràmit d’instància genèrica disponible a l’aplicació UACloud, dirigit a la Unitat d’Igualtat, amb indicació de les dades d’aquesta convocatòria (Premi Josefina Pascual Devesa, tesi doctoral amb perspectiva de gènere).

La comissió de valoració del Premi Josefina Pascual Devesa realitzarà l’examen i l’avaluació de les sol·licituds presentades, així com la consegüent proposta de concessió. Estarà presidida per la vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la UA, Eva Espinar, juntament amb les directores del Secretariat d’Igualtat, del Secretariat de Recursos per a la Recerca, de la Unitat d’Igualtat de la UA i de l’Institut de Recerca de Estudis de Gènere de la UA i, finalment, dues persones expertes a Estudis de Gènere de la UA.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: