La UA potencia la recerca internacional amb una nova normativa que facilita la captació de talent estranger

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest dimarts, 29 de juny, una nova “Normativa de Selecció i Contractació de l’Personal Investigador Contractat en Règim Laboral Temporal” que, entre altres avenços, facilita la contractació de personal investigador estranger.

El vicerector d’Investigació, Joan Mora, ha destacat en la seva intervenció que “aquesta nova normativa es fa absolutament necessària per potenciar la internacionalització de la investigació que es porta a terme a la nostra universitat”. Mora ha apuntat diferents punts de la nova normativa que considera “claus” per millorar la capacitat de captació de talent investigador internacional de la UA. Entre d’altres, ha destacat que la nova normativa “permet complir amb els criteris de màxima mobilitat de personal investigador que disposa la Llei de la Ciència i possibilita la implementació de l’segell d’excel·lència de la UE a la contractació de personal investigador (HRS4R), que recentment ha obtingut la Universitat d’Alacant “. El vicerector d’Investigació considera que gràcies a aquesta regulació es facilita el desenvolupament de projectes finançats amb recursos internacionals, en els quals la UA presenta una taxa d’èxit de l’ordre de dues vegades la mitjana europea.

D’altra banda, Mora ha remarcat de la nova normativa, que entrarà en vigor després de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Universitat d’Alacant, BOUA, aquest mateix dimarts, estableix una millora en les condicions salarials dels contractes predoctorals; regula les condicions laborals dels contractes a temps parcial; regula la possibilitat de dur a terme col·laboracions docents; elimina l’exclusivitat en els contractes per obra i servei i permet l’ús de mitjans telemàtics durant el procés de selecció, entre altres modificacions que han estat molt ben acollits tant per al Personal Docent i Investigador com per l’alumnat amb vocació científica.

Pla de vacunació a l’estudiantat de mobilitat

La rectora ha anunciat aquest matí al Consell de Govern que el Servei de Prevenció de la Universitat d’Alacant es farà càrrec a partir de la propera setmana de la vacunació de l’alumnat de mobilitat europea i no europea.

En aquesta primera etapa es contempla la vacunació a un total de 492 estudiants, 49 de programes de mobilitat Global que es desenvolupen fora d’Europa i 473 de el programa Erasmus. Es tracta del alumnat sortint per a tot el curs i els de el primer quadrimestre.

Navarro ha explicat que l’acord, aconseguit ahir mateix en una reunió entre les universitats i la Conselleria de Sanitat, permetrà “que es pugui complir amb els compromisos d’estudis a l’estranger”. Així mateix, la rectora ha assegurat que “avui mateix s’enviarà a Conselleria la llista amb els noms de l’alumnat perquè es remetin a la UA les dosis de la vacuna Moderna necessàries per procedir a la immunització”.

Sobre la resta d’estudiants immersos en el programa mobilitat nacional, programa SICUE d’intercanvi entre universitats espanyoles, la previsió és que tots ells puguin vacunar a la província de destinació fent ús del seu SIP, prèvia gestió per part de l’alumnat amb els serveis sanitaris de la província de destinació.

Per a la resta de l’estudiantat, Sanitat preveu que se segueixi la pauta d’edat prevista per a la població en general i que, segons s’ha anunciat, arrencada a principis de setembre per a la franja compresa entre els 18 i els 25 anys, avançant la immunització a la de l’col·lectiu de secundària. També en aquest cas la rectora ha ofert els serveis de prevenció de la pròpia universitat per dur a terme les vacunacions amb l’objectiu d’agilitzar el subministrament de dosi i alleugerir la càrrega dels sistemes sanitaris.

Adhesió campanya internacional

D’altra banda, la Universitat d’Alacant ha aprovat l’adhesió a la carta internacional “Protect high siguis biodiversity” (Protecció de la biodiversitat d’alta mar) liderada per una vintena d’investigadors de centres d’arreu del món: Estats Units, Espanya, Canadà , Japó, Austràlia, Costa Rica, Trinitat i Tobago, Dinamarca, Irlanda de Nord, Sud-àfrica, Kenya i Palaos. En concret, els autors d’aquesta campanya, entre els quals es troba el professor de Departament d’Ecologia i investigador de l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi de l’Mitjà “Ramón Margalef” de la Universitat d’Alacant, César Bordehore, s’han unit per reclamar una major protecció de la biodiversitat en aigües internacionals, ja que actualment estan sotmeses a una explotació no sostenible en una gran majoria de la seva extensió.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: