Demà comença el Curs d’Estiu de la UA “Dona i Esport” a la Seu Universitària d’Elda

La Seu Universitària de la UA a Elda (Av. Chapí, 32) inaugura demà dimecres 30 de juny, a les 17 hores, el curs d’estiu presencial “Dona i Esport”, amb l’objectiu de fomentar la visibilitat i igualtat d’oportunitats de la dona en el camp de l’esport, “un espai on es fa més evident la diferència entre sexes i les dificultats socials i culturals que encara imperen en el nostre entorn”, tal com detallen els organitzadors.

Dirigit per Lilyan Mercedes Vega, i coordinat per Daniel Martínez, el curs comptarà amb la participació de Lorraine Borja, primera àrbitre de bàsquet d’ètnia gitana, la periodista esportiva Marta Casas, el president de la Fundació Lucentum, Antonio Gallego, José Ignacio Prades, de la Reial Federació Espanyola d’Handbol, i Felipe Martínez, de la Federació Espanyola de Boxa, i la futbolista Alexandra Fernández Moya “Ruby”, entre d’altres ponents. El curs també comptarà amb professionals docents de diferents nivells educatius i esportistes de la vall.

Durant tres jornades, de el 30 de juny a el 2 de juliol, el programa d’el curs donarà a conèixer com estan treballant les principals institucions esportives sobre la qüestió, des del COE a Federacions esportives, passant per fundacions i clubs professionals. També s’abordarà com s’està treballant en la creació de petits equips, en la sensibilització i formació de docents i entrenadors universitaris i com s’adapta l’escola a les necessitats de promoció i desenvolupament de l’esport femení; el suport d’empreses amb rerefons social que creuen en la seva responsabilitat de col·laboració en el desenvolupament de l’esport femení, com és el cas de Finetwok, o de la Fundació Lucentum; i casos concrets de superació de barreres socials i limitacions per cultura o ètnia que serviran com a referent i motivació a futures generacions.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: