La UA i Radix Intelligentia treballaran en la creació d´un observatori geopolític internacional

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i el president de Radix Intelligentia, José Sanmartín, han signat un conveni marc de col·laboració per a la realització conjunta d’activitats de divulgació, formació i investigació en matèria de geopolítica, estratègia, seguretat nacional i intel·ligència. “Es tracta de temes que, pel seu caràcter interdisciplinari marcat, susciten un gran interès entre l’estudiantat de moltes titulacions que s’imparteixen a la UA, en què l’ONG està especialitzada”, assegura la rectora.

Entre altres accions, ambdues institucions planegen la creació d’un observatori geopolític d’àmbit internacional, on es faci el seguiment i l’anàlisi de les diferents conjuntures d’interès per a Espanya, la comunitat històrica de països germans i els aliats occidentals. A través del mateix, tal com ha comentat Sanmartín, “es començaran a dissenyar de manera conjunta seminaris i cursos que hauran de ser impartits per professorat de totes dues parts, especialitzat en la matèria”.

Un altre dels punts en què està previst incidir és el foment i el desenvolupament d’investigacions relacionades amb aquesta activitat, com ara l’execució d’estudis geopolítics, d’intel·ligència econòmica operativa per a professionals, administracions públiques i empreses, o la generació de mesures i tècniques per a una implementació correcta en geoeconomia o diplomàcia cultural o econòmica, així com de solucions reactives per protegir la societat davant la societat.

També han anunciat la intenció de treballar en el llançament d’una revista internacional d’anàlisi sobre Geopolítica, Relacions Internacionals, Intel·ligència, Seguretat i Defensa.

L’acte protocol·lari de signatura de conveni ha tingut lloc a la Sala Multimèdia de l’Edifici de Rectorat de la Universitat d’Alacant i ha tingut la presència de diferents representants empresarials, professionals i directius amb interès en la matèria. Al costat de la rectora i el president de Radix ha estat el director de Relacions i Projectes Institucionals, Juan Llopis.

Sobre l’associació

Fundada el 2018, Radix Intelligentia reuneix un equip multidisciplinari que desplega la seva activitat en tots aquests camps. Està formada per una majoria de dones altament qualificades que, juntament amb la resta de professionals rellevants, constitueixen “una organització basada en l’altruisme social i l’excel·lència professional que està integrada per un equip internacional d’alta qualitat, demostrada professionalitat i experiència en àmbits operatius”, explica el president que assegura que “el capital moral i intel·lectual dels seus membres és el tresor més preuat de l’organització”.

Expert en Geopolítica i Intel·ligència, José Sanmartín és professor titular a l’àrea de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat d’Alacant i ha estat artífex de diferents simposis nacionals i internacionals en aquesta matèria.

En aquest sentit, el professor ha volgut incidir que el Conveni, “marca una fita al sistema universitari espanyol, mentre les clàusules acordades impulsen i sustenten una acció combinada i conjunta d’àmbit mundial”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: