Més de 100 directius de 30 empreses es donen cita al primer ‘Family Day’ del Parc Científic de la UA

El Parc Científic d’Alacant celebra el seu primer Family Day per donar a conèixer les noves instal·lacions a les empreses vinculades. Tal com explicava el gerent, Esteban Pelayo, “la trobada ha servit, a més, per intercanviar impressions, conèixer-se, crear sinergies i compartir els projectes que formen part de l’ecosistema PCA”. La jornada ha aglutinat més d?un centenar de directius i responsables de més d?una trentena d?empreses.

El trasllat a les noves dependències es va produir durant el mes de juny passat, primer amb el trasllat del personal administratiu i d’oficines i després amb la celebració de diferents accions i reunions sectorials organitzades des del PCA.

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, va participar en aquesta jornada de convivència, on va afirmar que el Parc Científic d’Alacant és un projecte en què la UA fa més de 10 anys que treballa. Per Navarro, “amb aquest edifici, el PCA ja no és només un concepte amb importants continguts, sinó que es converteix, a més, en un continent on poder continuar avançant a crear l’ecosistema que volem per beneficiar l’ocupabilitat dels nostres estudiants”. A més, la rectora afirmava que la posada en marxa d’aquest espai “servirà per millorar les pràctiques estudiantils, incrementar la col·laboració publicoprivada, visibilitzar i posicionar els projectes de recerca, i potenciar la captació de talent”, en definitiva, “per ajudar el nostre territori a aconseguir empreses d’alt nivell en l’àmbit de la transferència de coneixement”.

Durant el Family Day, els integrants de les empreses vinculades al Parc van poder gaudir d’una jornada lúdica, amb sorpreses, regals i sorteigs. A més de conèixer les instal·lacions on alguns es traslladaran a partir del setembre.

Entre les companyies presents a la trobada hi havia Solublion, el CEO del qual, Daniel Domene, assegurava que amb aquest tipus d’iniciatives s’aconseguia també un altre dels objectius d’aquest ecosistema innovador que és el Parc Científic, “que és que les empreses puguem interaccionar entre nosaltres i aprofitar tot aquest coneixement, així com les oportunitats que neixen de cadascuna per crear sinergies”. “En el nostre cas, que estem enfocats al sector dels bioplàstics, aquesta trobada és útil per crear vincles amb altres firmes que treballen a l’economia circular, amb les quals poden sorgir projectes i col·laboracions interessants gràcies a esdeveniments com aquest Family Day”, afirmava el responsable de Solublion.

Als més de 13.000 metres quadrats de superfície de l’immoble, hi haurà espais per a les empreses del Parc, però també laboratoris que donaran servei a grups de recerca, zones de coworking i espais per a esdeveniments.

Per David Ivorra, CEO de LynxView, una altra de les empreses vinculades, “la nostra relació amb PCA, amb la Universitat i la nostra participació en projectes europeus fa que aquest nou espai sigui l’emplaçament idoni i suposi una fita per a nosaltres, per continuar avançant”.

En definitiva, aquest edifici és una fita que albergarà l’ecosistema d’innovació més gran de la província d’Alacant i servirà per potenciar-lo com a centre de referència per al desenvolupament de projectes empresarials nous, relacionats principalment amb la ciència i la tecnologia.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: