La Segona República a Borriana a examen a la VII edició del Memorial Democràtic

La Segona República a Borriana serà l’argument principal de la setena edició de les Jornades del Memorial Democràtic que organitza l’Ajuntament i que aquest cap de setmana concentrarà una exposició, una visita al Refugi antiaeri i una obra de teatre.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, un dels actes més importants es farà aquest proper divendres 25 de març a les 19h a la sala d’exposicions del CMC la Mercè, amb la inauguració de l’exposició “Borriana en temps de la Segona República”, comissariada per Guillem Ríos i per Manuel Monsonís, dos grans coneixedors i divulgadors de la història local de principis del segle XX burrianense.

La mostra, ha assenyalat Granel, donarà a conèixer “una visió general de Borriana al primer lustre dels anys trenta del segle XX passat, repassant una gran quantitat d’aspectes importants del moment, des de les personalitats més destacades als aspectes socials, tradicionals o festius d´aquesta època tan interessant i prolífica per a la ciutat”.

A més, la mostra anirà acompanyada d’una publicació que posarà negre sobre blanc a tota la informació que aporten els comissaris a l’exposició. “Els anys d’història de Borriana que no estan documentats enlloc i que els dos burrianencs, Ríos i Monsonís, han aconseguit concentrar en una exposició i en una publicació que segur que farà el goig de la gent interessada en la història de la nostra ciutat”, ha precisat Granel.

El dissabte 26 de març de 10 ha 13 h s’ha programat una visita al Refugi antiaeri del camí d’Onda. L’entrada serà gratuïta i s’establirà un control d’aforament a l’accés. Finalment, el diumenge 27 a les 19h al Teatre Payà tindrà lloc la representació de l’obra Història d’una mestra de la companyia Cactus Teatro, basada en la novel·la homònima de Josefina Aldecoa.

Les entrades anticipades es poden aconseguir a ia les taquilles del teatre una hora abans de la representació. El preu de les entrades serà de 5€ a platea i 4€ a amfiteatre amb els descomptes habituals per a jubilats i pensionistes, família nombrosa i monoparental, i carnet jove.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat la necessitat de la celebració d’aquestes Jornades del Memorial Democràtic que es van iniciar el 2016, perquè “ens mostren una part de la nostra història que havia estat oblidada i que ara es recupera i, a més, es documenten i investiguen èpoques que no estaven recollides a altres publicacions”.

La programació a l’edició d’aquest any s’ha centrat en quatre activitats, ja que ahir dimecres 23 de març al Teatre Payà va tenir lloc la projecció de la pel·lícula La vaquilla del director valencià Luis García Berlanga, que a més de la seva temàtica, ha servit com a commemoració per la celebració de l”Any García-Berlanga’, que s’allarga fins al proper mes de juny de 2022 per tributar un homenatge al genial director de cinema.

Totes les activitats estan adaptades a la normativa sanitària vigent al moment de la seva celebració.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: