La revista «Recerca» de l’UJI analitza la crisi política i els mecanismes de participació ciutadana

El Departament de Filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I de Castelló ha publicat l’últim número de la revista Recerca dedicada a «La democràcia directa a debat: processos i mecanismes de participació ciutadana» que ha estat editat per Yanina Welp (Universitat de Zuric) i Vicente Ordóñez (Universitat Jaume i).

El monogràfic es compon tant de contribucions acadèmiques internacionals com d’experiències polítiques concretes. Així, contribueix a posar en perspectiva el moment actual, qüestionar les institucions democràtiques i renovar un sistema polític assetjat per la necessitat de revitalització.

La profunda crisi política que travessa Europa, per citar un context proper, està provocant no només que ens interroguem sobre la política contemporània, sinó també sobre les seves mateixes bases teòriques, posant en dubte l’abast i límits de la representació. La idea de revitalitzar la democràcia sorgeix, en aquest escenari, nodrint-se de l’expectativa d’ampliar els espais d’intervenció de la ciutadania en la definició dels assumptes públics.

El monogràfic es pot consultar a la pàgina web de la revista: http://www.e-revistes.uji.es/index.php/recerca/issue/view/181

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: