La professora de la UA María Méndez respon al seu nou llibre a 101 preguntes per ser professor d’Espanyol com a Llengua Estrangera

La professora de la Universitat d’Alacant María Méndez Santos ha estructurat a les 247 pàgines d’un llibre les respostes a les qüestions més comunes que sorgeixen als docents d’ELE (Ensenyament d’Espanyol per a Estrangers). El resultat,101 PREGUNTES per ser professor d’ELE. Introducció a la lingüística aplicada per a l’ensenyament de l’espanyol, de l’editorial Edinumen, es presenta demà a un webinar al qual ja s’han inscrit més de 300 persones de 55 països. Es tracta d’un compendi de preguntes i respostes, fàcil de manejar, de to didàctic per a tots els nivells d’especialització professional i acadèmica on s’aborden i tracten molts mites sobre l’aprenentatge d’idiomes com si cal estudiar en immersió, sobre si és millor un professor nadiu o no, sobre quina varietat és més fàcil o millor aprendre…”, tal com explica la seva autora.

María Méndez, que pertany a l’àrea de Lingüística General que imparteix docència als graus filològics de la UA, explica que aquest llibre és fruit d’una llarga experiència que es va iniciar amb l’escriptura, el 2013, d’una guia d’iniciació publicada en línia. “Va tenir tant èxit que el 2016 vaig treure ja la versió 6.0 i aquestes guies digitals han tingut més de 300.000 visites. Atès l’interès que va sorgir per aquest document, vaig decidir estructurar tota aquella informació de manera més acadèmica i científica. És a dir, les primeres preguntes freqüents van donar pas al que podríem considerar un manual d’iniciació a l’ensenyament de llengües estrangeres, en particular, de l’espanyol. Per descomptat, tota la base científica s’acompanya de la meva experiència docent de més de 17 anys en contextos universitaris i privats a centres d’Espanya, Ucraïna, Armènia, Japó, etc.”

Aquestes preguntes “bàsiques per començar a ser professor d’idiomes”, segons la professora, tracten des de com ensenyar, com muntar una acadèmia, fins com dissenyar activitats des d’una visió “moderna i crítica també amb certes tendències etnocèntriques, colonialistes, etc. que han prevalgut moltes vegades en l’ensenyament d’idiomes.” El llibre, que inclou materials digitals complementaris com ara vídeos explicatius i infografies, també disposa d’un glossari de termes tècnics, i suposarà el naixement d’una col·lecció de formació essencial a l’editorial Edinumen per a professorat d’idiomes.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: