La doctora de la Universitat d’Alacant Lorena Ruiz rep el premi AECA 2021 de la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya

La doctora en Empresa, Economia i Societat de la Universitat d’Alacant Lorena Ruiz acaba de rebre un dels premis a la investigació 2021 atorgats per la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya (RADE). En concret, a l’àmbit d’Economia i Administració d’Empreses, Ruiz ha recollit el Premi AECA-Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya dotat de 1.000 euros per la seva tesi “Anàlisi de les capacitats dinàmiques i el seu efecte sobre el rendiment empresarial: un estudi aplicat al sector hoteler a Espanya”.

Els Premis a la Investigació convocats per la RADE estan destinats a tesis doctorals que hagin obtingut la qualificació d’excel·lent cum laude. En aquesta edició han participat més de 800 doctorands en una desena de modalitats i s’ha comptat amb la col·laboració d’AECA (Associació Espanyola de Comptabilitat i Administració d’Empreses), Fundació Botín, Fundació Ignacio Larramendi, Fundació ONCE i Torreal.

L’acte de lliurament va tenir lloc el passat dimecres 12 de gener de 2022, a la Universitat Complutense de Madrid, de la mà del president de la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya i Acadèmic de Número de la Secció de Medicina Antonio Bascones.

Tesi premiada

El treball de recerca realitzat per Lorena Ruiz recull una anàlisi minuciosa de la visió de les capacitats dinàmiques, específicament emmarcades a l’àrea de direcció estratègica. “El meu objectiu ha estat proposar i testar empíricament un model integral on es contempli la influència que poden exercir les capacitats dinàmiques sobre el rendiment d’una organització juntament amb la incorporació d’altres variables organitzatives ressenyables. Aquest model ha estat aplicat a un dels sectors més rellevants de l’economia espanyola, el turístic, en concret al sector hoteler”, explica la doctora de la UA.

En total, la tesi la componen vuit capítols que aborden la idea principal des del punt de vista teòric i pràctic, precedits d’un capítol introductori. En essència, explica la premiada, “als primers capítols s’aprofundeix teòricament sobre els orígens de la visió de les capacitats dinàmiques. En els capítols següents es du a terme una anàlisi precisa de la metodologia de recerca utilitzada, es descriu el context empíric objecte d’aplicació i es plantegen els resultats obtinguts i la discussió corresponent”. Finalment, les conclusions principals, limitacions i futures línies de recerca del projecte són exposades per Lorena Ruiz prenent un especial interès en la reflexió sobre els efectes de la Covid-19 al sector turístic, atesa la rellevància i actualitat d’aquests fets en el moment de finalització del projecte de tesi doctoral.

Currículum

Lorena Ruiz Fernández és ajudant de recerca al Departament d’Organització d’Empreses i doctorada en Empresa, Economia i Societat a la Universitat d’Alacant. A l’àmbit investigador centra el seu interès en els temes relacionats amb la Direcció Estratègica de l’Empresa, específicament a l’àrea de capacitats dinàmiques, i amb la direcció d’empreses turístiques sobre els quals ha escrit diferents publicacions en forma d’articles, llibres i contribucions a congressos. A més, ha participat a diversos projectes de recerca d’àmbit nacional i europeu. Quant a la docència, imparteix classes de Direcció Estratègica al Grau en ADE, al Màster en Administració i Direcció d’Empreses i al Màster de Direcció i Planificació del Turisme.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: