La por als rebrots dóna ales al rènting retallant al 50% els seus temps de contractació

L’acabada d’estrenar “nova normalitat” aprofundeix la necessitat de molts de disposar d’un cotxe. La possibilitat de viatjar sense restriccions pel territori nacional i pels països de l’espai Schengen incrementen la necessitat de tenir cotxe. Aquesta presumpció es confirma si s’analitzen les dades de sol·licituds de contractació de rènting. Les xifres Idoneo.com han tornat als nivells previs a la pandèmia i sembla que el risc que acompanya a la nova realitat que vivim té molt a veure en això.

Amb aquesta “nova normalitat” sorgeix un fantasma : la por als rebrots. Els repunts ja viscuts a Aragó, Andalusia o País Basc, han tornat a evidenciar la fragilitat de la situació en la qual ens trobem. Això aparenta impulsar als consumidors a decantar-se per l’opció del rènting en temps convulsos. Els diferents agents de control avisen dels efectes que tindria una nova aparició amb força de la malaltia.

El Banc d’Espanya presentava a principis de juny les seves prediccions macroeconòmiques per al que queda d’any i els dos pròxims. En elles es pot observar com plantegen tres escenaris possibles: recuperació primerenca, gradual i escenari de risc (amb recaigudes) . Les seves prediccions econòmiques auguren una caiguda molt pronunciada del PIB per a enguany. El PIB d’Espanya arribaria a caure fins a un 15,1% en el cas en que hi hagués rebrots.

Per si no fos prou, als factors circumstancials externs al món del motor cal afegir-li els intrínsecs al sector. A la disjuntiva entre gasolina i dièsel, a partir de l’1 de gener de 2021 caldrà agregar-li les variacions introduïdes per la WLTP ( World Harmonized Light-duty Vehicle Test Procedure) en matèria d’etiquetatge d’emissions. Entre altres coses, amb l’entrada del nou any molts dels cotxes híbrids endollables que tenien etiqueta zero passaran a perdre-la i amb ella, els seus beneficis fiscals vinculats. Tot això, no fa més que augmentar la complexitat de decisió de compra d’un cotxe per a llarg termini.

A més, l’estil de vida de la població ha variat molt i, en la majoria dels casos, l’estabilitat és un luxe al qual no tots poden accedir ni desitgen. Pocs queden ja que es mantinguin en el seu mateix lloc de treball i les noves generacions com la “I”, no desitgen estar en una mateixa ocupació més de 2 anys. Aquests canvis d’estil de vida fan més difícil que ens vinculem per períodes llargs de temps a un mateix cotxe ja que les nostres necessitats canvien cada vegada més ràpid.

En definitiva, a la creixent incertesa econòmica, política i sanitària, cal agregar-li els dubtes generats entorn al sector de motor i els nous factors d’estils de vida. Amb tot això es configura un context inestable que incrementa exponencialment el risc de comprar-se  un cotxe. Si no sabem el que passarà en 2 mesos, difícilment sabrem el que succeirà en 6 o 8 anys com per a lligar-nos a un cotxe.

La possibilitat de rebrots s’uneix a la llarga llista de factors de risc que envolten a la decisió de com tenir un cotxe. Però davant aquest escenari, el rènting sembla haver-se impulsat com a manera de sortejar aquesta època d’incertesa sense córrer riscos. Beneficis com no haver de gastar gran part dels nostres estalvis per a tenir un cotxe i no ser qui suporta els perills del futur, acceleren els temps del rènting.

Image
Tant és així que, el comparador de rentings Idoneo.com ha detectat que el període mitjà de tancament de contractació s’ha reduït un 50%. En el que portem de mes, els clients necessiten la meitat de temps per a decantar-se per la contractació en comparació amb l’històric de la companyia. Sembla que els avantatges del rènting han incrementat més el seu valor en la “nova normalitat” i ha fet que els consumidors tinguin més clar que el rènting és la seva millor opció.

Sobre Idoneo.com

Idoneo.com és una empresa nascuda a La Rioja que permet trobar, comparar i contractar el rènting més adequat en cada cas. Tant per a empreses, com a autònoms o particulars, el client estalviarà temps i esforç comparant en un únic portal les diferents ofertes de rènting de cotxes existents en el mercat.

Vehicles en rènting, amb preus transparents, sense sorpreses ni lletra petita, sense entrada, amb contractació 100% online, i amb tot inclòs perquè el conductor es preocupi únicament del combustible i de gaudir de la conducció.

La startup està sent secundada per la incubadora i acceleradora de startups Lanzadera, que forma part, juntament amb EDEM Escola d’Empresaris i la societat d’inversió Angels, del pol d’emprenedoria Marina d’Empreses. Es tracta d’una iniciativa de Juan Roig situada en la Marina de València que té la missió de formar, assessorar i finançar als emprenedors d’avui i del futur i que constitueix una aposta per la creació de riquesa, l’ocupació i el foment de la cultura de l’emprenedoria.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: