La Nucia, municipi pioner en crear beques per donar suport a la mobilitat internacional de l’estudiantat

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i l’alcalde de La Nucia, Bernabé Cano, han signat un conveni específic de col·laboració per a la “Formació d’Estudiants a universitats estrangeres”. A partir d’aquest curs els estudiants nouceres Erasmus+ de la UA rebran una ajuda econòmica de 150 euros mensuals.

L’objectiu d’aquest conveni és promoure la formació d’estudiants de La Nucia a universitats estrangeres. Per això, des del consistori s’ha creat una línia d’ajut econòmic que facilitarà l’accés de més joves del municipi al programa Erasmús+ durant la formació universitària.

En aquest sentit la rectora ha destacat que “La Nucia s`ha convertit en el primer municipi que recolza econòmicament un programa de mobilitat internacional dʻaquestes característiques mitjançant un conveni amb la Universitat dʻAlacant”. Navarro ha agraït una vegada més el compromís de La Nucia amb la Universitat d’Alacant, que en aquesta ocasió fomentarà la participació dels estudiants núciers als programes Erasmus.

Tal com ha explicat Bernabé Cano, alcalde de La Nucia “amb aquest conveni, l’Ajuntament de La Nucia demostra una vegada més el compromís amb l’educació a tots els nivells. Un nou pas més per consolidar la marca de La Nucia, la Ciutat de l’Esport i l’Educació”. Cano ha ressaltat la “importància que suposa per a la ciutadania del futur completar la formació amb aquest tipus d’experiències vitals a universitats estrangeres”.

Nucia3Compromisos

La Universitat d’Alacant rea, una vegada realitzada la selecció d’estudiants, d’acord amb les normes establertes al Programa Erasmus+ acció KA131, comunicarà a l’Ajuntament les dades de l’alumnat resident al municipi de La Nucia, que hagi sol·licitat acollir-se a l’ajut, així com el temps d’estada realitzada efectivament per l’alumnat seleccionat.

Un cop conegut el nom de l’alumnat Erasmus+ de la Universitat d’Alacant resident a La Nucia que ha estat seleccionat per participar al programa d’intercanvi, l’Ajuntament col·laborarà amb una quantitat econòmica com a ajuda a les despeses d’estada de l’alumnat a la Universitat on vagin a cursar els estudis, que serà revisada cada curs acadèmic.

150 euros mensuals

L’Ajuntament aportarà una quantitat econòmica per cada estudiant seleccionat/ada per mes d’estada a l’estranger. La quantitat esmentada serà de 150 euros per estudiant/mes. El pagament serà anual, i es realitzarà mitjançant transferència bancària directament a cada estudiant seleccionat/ada, una vegada comprovada la realització efectiva del període d’estada a la universitat de destinació.

Nou pas relació La Nucia-UA

La signatura d’aquest conveni suposa un nou pas en l’excel·lent relació entre l’Ajuntament de la Nucia i la Universitat d’Alacant iniciada fa 36 anys, consolidada des del 2001 amb la creació de Seu Universitària de la Núcia de la UA fa 22 anys.

Aquesta rúbrica es va realitzar a l’edifici de la Seu Universitària de La Nucia amb la presència de la rectora de la UA i l’alcalde de La Nucia, juntament amb la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UA Rosa María Martínez, la secretària general Esther Algarra i regidor d’Educació Sergio Villalba.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: