Una monografia de la professora de la UA Eva María Trescastro guanya el Premi Manuel Castillo 2022 de la Universitat de València

“Experiències de millora de la sobirania alimentària i la malnutrició: el paper dels recursos i les polítiques locals”, coordinat per la professora de la Universitat d’Alacant, Eva María Trescastro López, ha estat el treball guanyador del Premi Manuel Castillo 2022 a la categoria de monografia universitària de recerca dels guardons que concedeix el Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la Universitat de València.

El treball de recerca guanyador d’aquesta edició dels Premis Manuel Castillo ha estat el resultat del projecte de cooperació “La sobirania alimentària a la lluita contra la malnutrició a Nicaragua: el paper dels horts i bancs de criança d’aus i l’alimentació local i tradicional”, concedit el 2018 pel Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat d’Alacant.

Eva María Trescastro és doctora en Salut Pública per la Universitat d’Alacant, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat d’Alacant, llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Títol Propi d’Especialista Professional en Tecnologia dels Aliments per la Universitat Politècnica de València .

Actualment és professora contractada doctora i està acreditada com a professora titular d’Universitat. Ha centrat la seva principal activitat investigadora en l’anàlisi de la incidència de les polítiques alimentàries i les iniciatives de nutrició comunitària en la transició alimentària i epidemiològica i nutricional de la població espanyola. La seva activitat docent es desenvolupa en l’àmbit de l’educació alimentària i nutricional al Grau de Nutrició Humana i Dietètica i al Màster Universitari en Nutrició i Alimentació, del qual ha estat directora durant 4 anys.

És subdirectora de la revista Àrees. Publicació internacional de ciències socials, editada pel Servei de Publicacions de la Universitat de Múrcia, que compta amb el segell de qualitat de la FECYT i es troba inclosa a Emerging Sources Citation Index (ESCI) de Thomson Reuters.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: