Almassora gastarà 85.000 euros a retirar residus il·legals al proper circuit de bicicletes

L’Ajuntament d’Almassora ha proposat a l’empresa castellonenca Serveis Montebel S.L. com a adjudicatària per a la retirada de residus per a iniciar les obres del circuit de bicicletes BMX en la parcel·la disponible al costat del barri de Fàtima. La signatura, que concursa amb altres tres, ha presentat una proposta de millora que estén la intervenció a 1.500 metres cúbics amb una oferta econòmica de 84.954,1 euros, 3.000 euros menys que el preu màxim de licitació.

És un cost que assumeix el consistori després de l’aparició d’un antic abocament de residus. Els treballs previs per a la instal·lació de la pista de ‘pump track’ van traure a la llum totes les deixalles soterrades sense autorització que posen en risc el medi ambient. La intervenció de Montebel eliminarà aquests elements depositats anys arrere amb l’extracció i transport a l’abocador. Posteriorment, l’empresa emplenarà el fons i compactarà la zona amb material adequat i les mesures de seguretat i salut.

La proposta d’adjudicació donarà pas a l’adjudicació definitiva per a signar el contracte i iniciar uns treballs que s’estendran durant un mes entre l’avinguda José Ortiz i els carrers Alqueries i Morella. En aquest temps eixiran a la superfície pneumàtics, rajoles, ferralla, restes d’obra i peces d’electrodomèstics.

“Els impostos del veïnat pagaran aquest exemple de vandalisme que no va rebre cap càstig en la seua època i per fi podrem arrancar les obres del circuit ‘pump track’ al costat del nou col·legi Santa Quitèria”, ha assenyalat l’alcaldessa, Merche Galí. Respecte al procés de licitació d’aquesta pista, està prevista l’obertura de les ofertes en la jornada de demà, que en aquest cas serà una única plica.

Aquesta obra compta amb pressupost de 210.000 euros sufragats al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora i que tenen un termini d’execució de tres mesos. Cal recordar que aquesta és la segona vegada que el consistori trau a concurs públic el projecte, ara modificat, amb l’objectiu d’avançar en la seua execució, que està inclosa en els comptes municipals de 2023.

Així, en aquesta ocasió, la reserva de fons es manté respecte de la de 2022 però prescindeix de millores en mobiliari i arbratge annex a la pista amb l’objectiu d’atraure l’interés d’alguna constructora, com finalment ha succeït. L’adjudicatària haurà de construir una pista que ocuparà 1.912,66 metres quadrats amb prop de 270 destinats a boxs continus, segons el disseny dels tècnics municipals.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: