La mostra ‘Gladiadores’ supera totes les expectatives i s’acomiada del MARQ amb més de 100.000 visitants

Un total de 101.862 persones han recorregut l’exposició internacional del MARQ Gladiadors. Herois del Coliseu”, clausurada aquest cap de setmana amb dues jornades de portes obertes. El desmuntatge de la mostra s’està fent aquesta setmana, a càrrec d’especialistes italians i tècnics del museu alacantí.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que “ha estat una gran oportunitat haver pogut gaudir d´una exposició única organitzada de la mà del Coliseu de Roma i d´altres importants institucions museístiques italianes amb les quals vull compartir la celebració de l´èxit aquesta mostra, visitada per més de 100.0000 persones”. La responsable provincial ha manifestat el seu interès a “continuar treballant en aquesta línia de col·laboració internacional decisiva per a la projecció del nostre museu arqueològic i de la província d’Alacant”.

Durant set mesos ia través de les tres sales temporals, Gladiadores ha mostrat al públic el món de la gladiatura a l’època romana i com ha transcendit fins als nostres dies. Impulsada per la Diputació d’Alacant, a través del Museu Arqueològic Provincial i la Fundació MARQ, la proposta ha posat a l’abast dels visitants l’entorn d’aquests lluitadors i la cultura que hi girava: especialització, entrenament, disciplina, regles i perills, però també per l’esperança, la fama, la redempció i fins i tot la riquesa i la llibertat.

Pel que fa a la procedència dels visitants estrangers que ha passat per l’exposició, destaca la Gran Bretanya, seguit de França, Itàlia i països de l’Est. Així mateix, els mesos en què s’ha concentrat més afluència de públic han estat juliol, agost i setembre. Pel que fa al públic nacional, el rànquing de procedència el lideren els alacantins, així com els residents a Madrid, Castella-la Manxa, Múrcia, Castella Lleó i Andalusia i els mesos de més afluència s’amplien al maig, juliol, agost i octubre. El visitant número 100.000 va acudir dissabte passat, dins de les jornades de portes obertes, i va rebre un obsequi per part de la Fundació MARQ.

A la mostra han col·laborat algunes de les institucions culturals més importants d’Itàlia com el Museu Arqueològic Nacional de Nàpols i el Museu Nacional Romà de Roma, el Parc Arqueològic del Coliseu a Roma, el Parc Arqueològic Paestum i Velia a Paestum, el Parc Arqueològic del Amfiteatre Romà i Antiquarium “Alda Levi” de Milà, el Museu Arqueològic Nacional d’Aquil·leia, el Museu Cívic de Rieti i la Sopraintenence Archeologia, Belle Arti i Paesaggio per la città metropolitana di Bologna i li province di Modena, Regio Emilia i Ferrara.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: