L’artista Claudia Martínez guanya el I Premi Art Tèxtil Contemporani convocat per l’Institut Gil-Albert

Els dibuixos brodats de Claudia Martínez han guanyat la primera edició del I Premi Art Tèxtil Contemporani convocat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Més d’un centenar de propostes han concorregut a aquest certamen, dotat amb 12.000 euros, que inclou una exposició col·lectiva a Elx amb els 21 projectes preseleccionats pel jurat.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat a visitar “aquesta singular selecció que reuneix creacions originals d’artistes de la província d’Alacant i de molts altres llocs d’Espanya”. La responsable provincial ha remarcat l‟interès que ha demostrat l‟Institut Juan Gil-Albert i la Diputació perquè “l‟exposició es presenti i s‟inauguri a Elx com a gest del suport a aquesta ciutat que és, en matèria cultural, un referent nacional i internacional del que ens sentim orgullosos”.

La directora cultural de l’Institut Gil-Albert, Pilar Tébar, ha inaugurat aquest matí a la Sala Ordre Tercera d’Elx la mostra amb els 21 treballs pre seleccionats en aquesta primera edició, que ha comptat amb l’assessorament i el suport del Grup De Reüll, encapçalat per Josep Ginestar. El principal objectiu d’aquesta nova convocatòria cultural dotada amb un primer premi de 6.000 euros i vint accèssits de 300 euros és recolzar la creació plàstica i visual.

L’obra guanyadora Poemes de fil negre, arbres de cendra es compon de diverses peces brodades a mà sobre tela de cotó. Aquest conjunt de Claudia Martínez quedarà a disposició de l’Institut de Cultura durant tres anys, i romandrà ubicat a les dependències de la seu, la Casa Bardin d’Alacant. Finalitzat aquest termini, l’autora podrà optar per la devolució de la peça o per la donació a l’IAC perquè passi a formar part dels seus fons. Així mateix, han estat menció especial del jurat els treballs de Rosalía Banet i Mari Marí.

La resta de les obres seleccionades que componen la mostra corresponen als artistes Alexandra Knie, Massa, Paola Ruiz Moltó, Sara Coleman, Victòria Maldonado, Virgínia Jordà Pérez, Maribel Binimelis, Mònica Jover Calvo, José Luis Navarro, Núria Benet, José Luis Lozano Jiménez, Marie Noëlle Fontan, Daniela Castilho Duarte, Art al Quadrat Mònica i Gemma del Rei Jordà, Pilar Sala, Marie–Thumette Brichard, Verònica Vicente, Bàrbara Long i Elisa Terroba. Els 113 participants en aquesta primera convocatòria han estat de procedència molt variada: València, Alacant, La Corunya, Màlaga, Barcelona, ​​França, Pontevedra, Madrid, Múrcia Cantàbria, Salamanca, Sevilla, Granada, Lleó, Balears, Biscaia, Castelló, Saragossa, Àustria, Albacete, Àlaba i Osca.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: