La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià convocarà 43.000 places per a les proves de valencià

El Ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha aprovat la convocatòria ordinària de les proves de coneixements de valencià 2023, que es faran en 24 seus diferents amb 43.000 places en tots els nivells, 2.000 més que en la convocatòria de 2022.

En total es convocaran 19.200 places del nivell C1, 2.000 més que l’any passat, i 11.700 del C2. En el cas del B2 l’oferta serà de 8.200 places i del nivell B1 se’n trauran 2.050, mentre que de l’A2 se n’oferiran 1.850.

Realització de les proves

El dissabte 14 d’octubre es faran les proves escrites de l’A2, B1, B2, C1 i C2; i les orals es repartiran entre els dissabtes 21 i 28 d’octubre i 4 de novembre. Les proves dels llenguatges específics es faran el dissabte 17 de juny i inclouen tres certificats de capacitació tècnica: llenguatge administratiu, correcció de textos i llenguatge als mitjans de comunicació.

Inscripció per a fer les proves

La inscripció serà via telemàtica en el web específic de la JQCV per a les proves de certificació, que s’activarà de manera progressiva en diferents dates segons els nivells.

El primer període de matriculació telemàtica, que s’obrirà entre el 2 i el 5 de maig, serà el dels llenguatges específics. Del 26 al 30 de juny, els dos inclosos, s’obrirà la matriculació telemàtica dels nivells A2, B1 i B2.

Tant en el cas dels llenguatges específics com en els nivells A2, B1 i B2, la matrícula telemàtica es farà sense necessitat de petició prèvia de torn. És a dir, que les persones aspirants s’hi inscriuran i faran el pagament de les taxes, de manera que quedaran automàticament matriculades. Aquesta tramitació es podrà fer en la plataforma web de les proves.

Sol·licitud de torn de matrícula dels nivells C1 i C2

En el cas dels nivells C1 i C2, les persones aspirants han de fer una sol·licitud de torn de matrícula com a requisit previ a la matriculació. Els enllaços a les diferents sol·licituds de torn es trobaran en la plataforma web de les proves.

La sol·licitud de torn de matrícula del C1 estarà disponible des de les 9.00 hores del dijous 6 de juliol fins a les 9.00 hores del dilluns 10 de juliol, o fins que s’esgoten els torns. En el cas del C2, els torns es podran demanar des de les 10.00 hores del 6 de juliol fins a les 10.00 hores del 10 de juliol, o fins que s’esgoten els torns.

Les persones aspirants amb torn assignat dels nivells C1 i C2 hauran de realitzar la matrícula telemàtica en la data i la franja horària que se’ls haja assignat.

Horaris de les proves

Les proves escrites dels cinc nivells es faran el dissabte 14 d’octubre. A les 9.00 hores, la del B1 i la del C1; i les dels nivells A2, B2 i C2, a les 16.00 hores. Els aspirants coneixeran la nota de les àrees de comprensió escrita, comprensió oral i estructures lingüístiques, avaluades en aquesta primera jornada, abans de la realització de les proves orals.

L’avaluació de l’àrea d’expressió i interacció orals es repartirà al llarg de tres dissabtes seguits: els dies 21 i 28 d’octubre i el 4 de novembre. Cada aspirant coneixerà, mitjançant el web de la JQCV, el dia i l’hora concreta en què haurà de fer aquesta prova, que podrà tindre horari tant de matí com de vesprada, segons la localitat.

Quant als certificats de capacitació tècnica, les proves tindran lloc el dissabte 17 de juny: a les 9.00 hores, les de llenguatge administratiu i les de correcció de textos; i a les 16.00 hores, les de llenguatge als mitjans de comunicació.

Tots els detalls de la convocatòria, com ara els espais de realització de les proves, es podran consultar en les pròximes setmanes en el web de la JQCV.

Nous certificats oficials de competències professionals en valencià en 2024

D’altra banda, el Ple de la JQCV ha donat el vistiplau als quatre programes de certificats oficials de competències professionals en valencià: llenguatge administratiu, llenguatge jurídic, llenguatge de les ciències de la salut i llenguatge de la comunicació.

Les proves de certificació d’aquests llenguatges de competències professionals substituiran les actuals proves de certificació de llenguatges específics a partir de la convocatòria de 2024.

El requisit per a presentar-se a qualsevol d’aquestes noves proves de certificació de competències professionals en valencià és haver obtingut prèviament el certificat oficial de nivell C1 de coneixements de valencià.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: