La Junta de Govern Local aprova la modificació de quatre ordenances que redueixen la pressió fiscal a Castelló

Informació i Foto: http://www.castello.es

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat les propostes de la Regidoria de Gestió Municipal per a modificar quatre ordenances fiscals: Impost sobre Béns Immobles, Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres, Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica i la taxa per la recollida de residus sòlids urbans. Les propostes han sigut aprovades posteriorment en la Comissió de Govern Obert i Participació Ciutadana, sense cap vot en contra, i seran portades ara al ple del 26 d’octubre per a la seua aprovació definitiva.

“L’objectiu del Govern municipal és frenar l’escalada de la pressió fiscal que es va produir en l’etapa anterior i aplicar uns criteris de més justícia social”, indica sobre aquest tema l’alcaldessa, Amparo Marco, que ha presidit la Junta de Govern. Marco ha incidit que el propòsit d’avançar en un repartiment més progressiu i just de la pressió fiscal. La majoria de les famílies notaran ja en els seus rebuts de 2018 que el descens dels impostos i les taxes municipals.

La nova ordenança de l’IBI contempla una reducció d’un 7,69% en el coeficient, que baixa del 0,74 fins al 0,69, un descens que es suma al 5% practicat l’any passat. A la reducció del coeficient s’unirà la baixada dels valors cadastrals sol·licitada per l’Ajuntament al Ministeri d’Economia, que aplicarà una baixada lineal del 9,1% en el preu dels immobles. En el cas de l’IBI de rústica el descens és d’un 25%, similar al de l’any anterior.

S’eleva al màxim legal la bonificació de l’IBI cultural, fins al 95%, per a locals destinats a l’activitat cultural, igual que per als immobles destinats a ús social (cessió gratuïta o lloguer social a famílies en risc d’exclusió social o en procés d’inclusió). La bonificació per l’ús d’energies renovables serà del 50% per a potenciar l’ús d’instal·lacions per a l’aprofitament elèctric de l’energia solar.

L’impost de construccions baixa del 3,75% al 3,5%. El Govern municipal ha considerat que l’activitat de la construcció ha patit en els últims anys els envits de la crisi i ara s’aprecien indicis de la recuperació sostenible del sector, impulsat principalment per la rehabilitació d’edificis, l’expectativa dels quals de millora es va consolidant.

En el cas de l’Impost de Vehicles s’han incorporat noves bonificacions per a fomentar l’ús de les energies renovables i la reducció de la contaminació del medi ambient. Els cotxes que utilitzen hidrogen com a combustible tindran una bonificació del 75% durant els cinc primers anys des de la seua matriculació, en la mateixa mesura que els vehicles amb motor elèctric i els híbrids, durant el mateix període de temps.
Pel que fa a les escombraries, s’ha procedit a la congelació de la taxa, malgrat l’increment dels costos de la gestió del tractament dels residus sòlids. A més, s’ha ampliat el termini de la sol·licitud de la tarifa hiper-reduïda per a aquelles famílies en risc sever d’exclusió social i s’ha modificat el càlcul de la taxa per als despatxos professionals compartits, de manera que es pagarà una quota única.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: