Albuixech integra la coeducació en la seua escoleta

Informació i Foto: http://www.dival.es

El municipi d’Albuixech ha desenvolupat un projecte de coeducació amb la integració d’aquesta visió educativa en el programa d’estudis de l’escoleta municipal, aprofitant el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València.

 

El diputat provincial de Projectes Europeus i encarregat de l’àrea de Gestió del Talent, Bartolomé Nofuentes, s’ha reunit amb l’alcalde i els membres de l’equip que han desenvolupat la iniciativa per a conéixer de primera mà el treball realitzat.

 

Així, la tècnica que ha actuat de tutora en el projecte, Pilar Alonso, ha explicat que amb aquesta iniciativa es tracta d’educar des de la igualtat començant amb la primera escolarització, xiquets i xiquetes de zero mesos a tres anys, per a prevenir i modificar conductes sexistes, xenòfobes i homòfobes.

 

“Estem plantant una llavor que quedarà permanentment, tant en les actituds de la nostra infància com en la forma de treballar dels nostres educadors i educadores”, ha ressaltat Alonso. L’objectiu és que les pròpies formes d’educar es basen en el no sexisme, apostant per l’ús del llenguatge inclusiu, els jocs cooperatius i els joguets no sexistes.

A més, la iniciativa també persegueix integrar i afavorir la participació de les famílies en la labor coeducativa, fent-los veure la necessitat d’interacció per aconseguir la igualtat de sexes i el respecte a tot tipus de diversitat.

 

El diputat ha felicitat al municipi per desenvolupar “una iniciativa imprescindible en una societat en la qual encara ens queda tant per fer per acabar amb el sexisme” i ha recordat les diferències encara existents entre els salaris entre homes o dones o el baix índex de dones en els consells de direcció de les grans empreses.

 

“Hem d’incorporar la coeducació en les nostres escoletes i escoles, eliminant tot rastre de sexisme, ja que el treball que tenim per davant perquè la igualtat siga una realitat passa inevitablement per l’educació dels i les més xicotets”, ha ressaltat.

 

En aquest sentit, Nofuentes també ha insistit en el paper que pot jugar Europa a l’hora d’implementar polítiques d’igualtat i ha destacat el “Compromís per la igualtat entre dones i homes 2016-2020” que la Comissió Europea ha redactat.

 

El projecte d’Albuixech forma part d’una campanya més àmplia que des del Consistori s’ha engegat amb la creació del Pla d’Igualtat d’Oportunitats, duent a terme una doble tasca de conscienciació, una amb accions dirigides a tota la ciutadania i una altra específica per als funcionaris i funcionàries de la institució pública.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d